С новата глоба от близо 40 хиляди лева, санкциите за Левски от БФС скочиха до близо 140 хиляди лева от началото на сезона. Дисциплинарната комисия  глоби по-рано днес Левски с невероятните 37 500 лева, "за скандиране на дискриминационни думи свързани с раса и цвят на кожата от публиката на ПФК Левски”, както и с още 2000 глоба за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия.

След като бе изслушан от комисията, преди да научи решението по случая финансовият директор на Левски Константин Баждеков сподели по повод финансовото състояние на клуба: „Трудно се справяме. За съжаление ето това е поредното негативно положение, в което изпадаме. До момента с картоните са над 100 хиляди всички глоби. Трудно издържаме. Това се отразява на функционирането на клуба. Санкцията в момента е доста сериозна: над 200-250 хиляди, които клубът търпи като санкции и пропуснати ползи. От Футболния съюз до момента са 82 хиляди към клуба и към футболисти – около 12 хиляди. А какви са пропуснатите ползи не мога точно да кажа, но от порядъка на 120-130 хиляди лева.”

Баждеков разкри още, че в клубът дължи по две заплати на футболистите. „Имаме две заплати забавяне в момента”, разкри Константин Баждеков.

„Дадох съответните обяснения, че сме предприели каквито мерки можеше да предприеме клубът. Обясних това, което зависи от клуба, че сме предприели. Факт е, че за съжаление сме в негативна класация на първо място, по най-много глоби и наказания. Всички, които обичат Левски трябва да си направят изводите. Съжалявам, че пак сме на Дисциплинарна комисия”, каза още Баждеков, а дали подкрепя думите на Георги Иванов- Гонзо, финансовият директор на „сините” заяви:

„Няма какво да защитавам неговото мнение. Факт е, че Левски е най-санкционираният клуб. Не искам да коментирам дали всичките наказания са правилни. Ние единствено държим да има справедливост и критериите да са еднакви за всички клубове, а не избирателно да се търсят различни причини за ненаказване на спортно-технически лица или клубове. За Левски всички нарушения се виждат или се доподсказват. Явно, че имаме какво да работим, но за съжаление нашите усилия не дават ефект.”

Попитан дали е справедливо да има ръководители на футболни клубове в Изпълкома, Баждеков каза: „Мисля, че и Боримиров, и всички, които се изказаха, взеха отношение. Мисля, че не е справедливо.”