Капитанът на Левски Роман Прохазка заяви, че той сам е взел решението да продължи кариерата си в „синия“ клуб. След края на миналата кампания бъдещето на словашкия футболист на „Герена“ не бе сигурно. В крайна сметка Прохазка реши да остане, а след това се превърна и в новия капитан на тима.

„Първо аз го измислих, това беше моето решение, моята приятелка също много харесва живота тук. В крайна сметка съм доволен, мисля, че за мен най-добрият вариант беше да остана тук. В тежка ситуация сме, но можехме да вземем повече точки. Има още мачове и се надявам да вземем още много точки“, коментира Прохазка в интервю за Diema Sport.

„Не ми е проблем, където ме сложи треньора, там играя. В момента ситуацията в Левски е така, надявам се да се оправи ситуацията и да вземем още футболисти, поне за конкуренция“, споделя още той.

На въпрос, дали отбелязаното попадение срещу Литекс е най-красивото в кариерата му, Прохазка отговори: „Може би да, не съм вкарвал много голове, така че може да кажем, че това ми беше най-красивият гол.“

„Ако победим, няма да върнем купата. Това си е минало време, трябва да гледаме напред. Няма как да кажа нещо друго, опитваме се, не винаги ни се получава. Това е голяма чест за мен, да съм капитан в толкова голям клуб като Левски. В крайна сметка сме един отбор и всички трябва да играем за Левски“, завърши Роман Прохазка.