Монтана изпусна да победи шампиона на България Лудогорец при домакинството си от третия кръг на А група на стадион „Огоста“. Двубоят завърши 1:1, но новакът в елита може да съжалява, че не стигна до победата, тъй като се представи по-силно от своя съперник.

Първата опасност в мача бе пред вратата на Монтана. В 3-та минута Жуниор Кишада се измъкна от двама защитници на Монтана и излезе сам срещу Христо Иванов, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на домакините.

Монтана поведе в резултата в 6-та минута след много добре изградена атака. Борислав Балджийски подаде към Иван Минчев, който комбинира с Християн Попов, а той центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Атанас Илиев засече топката с глава и я изпрати във вратата на Владислав Стоянов.

Лудогорец можеше да изравни резултата в 18-та минута, когато Върджил Мисиджан се измъкна между двама футболисти на Монтана и отправи диагонален удар от около 21 метра, но топката срещна левия стълб на вратата на Христо Иванов.

Йордан Тодоров се опита да изненада Владислав Стоянов с далечен удар в 22-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Лудогорец.

Съдията Николай Йорданов свири дузпа за Лудогорец в 47-та минута. Христо Иванов фаулира Кишада в наказателното поле на Монтана, след като нападателят бе изведен сам срещу него. Козмин Моци реализира наказателния удар в 49-та минута, след като изпрати хладнокръвно топката в центъра на вратата на Монтана, а Христо Иванов се хвърли вляво.

Лудогорец завърши мача с човек по-малко, след като Сисиньо бе изгонен за втори жълт картон в 53-та минута за нарушение срещу Борислав Балджийски.

В 55-та минута съдията Николай Йорданов спести втори жълт на Светослав Дяков, който фаулира Борислав Балджийски.

Жуниор Кишада направи добър рейд в 56-та минута, след което отправи хубав удар, но Христо Иванов успя да спаси.

Монтана организира добра атака в 62-та минута. Станислав Генчев пусна чудесен пас към Иван Минчев, който стреля от перфектна позиция, но изпрати топката на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Владислав Стоянов.

Монтана можеше да стигне до победата в 78-та минута, когато Георги Пашов центрира в наказателното поле на Лудогорец, след което Матей Поплатник стреля с глава, но Владислав Стоянов успя да спаси.

В края на мача се откри много добра възможност пред Борислав Балджийски, но той не отправи добър удар и изпрати топката над напречната греда в аут.

След това равенство Лудогорец събра актив от 7 точки, докато Монтана има 5.

В следващия кръг Монтана гостува на Левски, а Лудогорец е домакин на Локомотив Пловдив.