Марек спечели дербито на слабаците в А група и закотви съперника си Хасково на дъното на класирането. Дупничани победиха с категоричното 3:1 на своя стадион "Бончук" и ще завършат предпоследни. 

Борислав Николов преди почивката, както и Златко Бонев и Александър Манолов след нея оформиха успеха за домакините. Владислав Узунов вкара почетното попадение за хасковлии след уникално изпълнение, но това беше всичко за тях в мача. 

Първото полувреме беше доста скучно, като дълго време нищо не се случи пред нито една от двете врати. Играчите на Марек бяха по-активни, но така и не затрудниха първо Николай Банков, а после и резервата му Едуард Мечикян. 

Най-хубавото положение в първите минути се откри пред Григор Долапчиев. В 30-та минута той се откъсна зад защитата на домакините и стреля силно, озовал се сам срещу вратаря, но Емил Михайлов изби. 

Двубоят вървеше към заслужено нулево равенство до почивката, но малко преди нея дупничани откриха. В 42-та минута след грешка в защитата на Хасково Илиян Гаров изведе Борислав Николов сам срещу вратаря и десният защитник с безпощаден удар откри. При този резултат дойде и почивката. 

Втората част предложи доста повече емоции, а и голове. Още след подновяването на играта гостите можеха да изравнят, но ударът на Владислав Узунов не намери целта. Малко след това интригата в мача сякаш приключи. 

В 52-та минута Димитър Петков подаде хубаво успоредно на голлинията и от един метър Златко Бонев нямаше как да пропусне - 2:0. Това попадение успокои още повече домакините и те погледнаха още по-смело напред. 

Това им позволи в 63-та минута да поведат класически. Тогава авторът на втория гол Златко Бонев нахлу по левия фланг и центрира на далечната греда към непокрития Александър Манолов, който с глава беше безпощаден и препарира Мечикян за 3:0. 

Веднага след това гостите реализираха почетно попадение. В 66-та минута Владислав Узунов изпълни перфектно пряк свободен удар и не остави никакви шансове на Емил Михайлов, забивайки топката в сглобката за 1:3. 

До края имаше още интересни моменти, но никой от двата отбора вече не можа да преодолее противниковия страж. Така в крайна сметка Марек взе трите точки и вече събра 20, с което си гарантира поне, че няма да е последен. На дъното остана Хасково с 15 точки.