Наставникът на Берое Петър Хубчев остана доволен от показаното от играчите си в мача с Локомотив Пловдив. Те попиляха съперника си в Стара Загора и го победиха с класическото 3:0.

"Започнахме мача с много по-голямо желание от противника за победа и съм много благодарен на момчетата, че започнаха така. Те осъзнаха колко е важен този мач за нас като клуб и отбор. Имахме и късмет, вкарахме два бързи гола, а след третия вече всичко приключи и мачът се доигра."

"Най-важното за мен е, че показахме невероятно желание от първата минута. Аз гледам най-вече нашият отбор, играем на добро ниво. За кратко време изиграхме три мача, трябва да продължаваме да държим това ниво, а и да опитваме да го вдигаме", сподели Хубчев.

С този успех заралии направиха сериозна крачка към място в Топ 6 на класирането. Но наставникът не иска да избързва и докато и на теория не си осигури позиция там, няма да позволи отпускане. 

"Личната моя задача и на футболистите е да влезем в Топ 6. Оттам-нататък ще търсим място в Европа, но това ще стане след като изпълним целите си. Не сме сигурни за първата шестица и няма да позволя да се отпуснем и за секунда, докато не влезем и на теория." 

"Радостното е, че имаме положения и занапред ще ги вкарваме. Ще дойде момент, в който Станислав Костов ще вкара най-важния гол за Берое и мен това ме вълнува и ме радва. Жуниор Мапуку може би не вкара всичките си шансове, но изигра един от най-полезните си двубои за нас. Преди 3-4 месеца не можехме и да си помислим, че може да има такъв принос."

"Двата мача с Лудогорец ни дадоха самочувствие и стимул. Но на първо време желанието ни е да си осигурим място в Топ 6. Можем да загубим и шест точки до края, не сме спокойни и няма как да се успокоим. А пък и след това ще поискам друго от момчетата", сподели още Хубчев.

Той сподели още, че португалецът Алберто Лоузейро, който преди игра за Берое, може да се завърне. Шанс за това дава подписка, започната от феновете, които искат пак да го видят в Стара Загора, след като в момента е свободен агент. 

"Щом такова е желанието на феновете, може и да се върне. Нали все пак проектът "Берое" е за да радва феновете. Щом те така искат, може и да се изпълни желанието им", сподели още Хубчев.