Отборът на Черно море победи Хасково с 1:0 в 22-я кръг на А група. Варненци, които са осми във временното класиране натрупаха 31 точки в актива си, колкото има и седмият Левски, но „сините“ са с мач по-малко. Тимът на Хасково пък допусна 18-а загуба в българското първенство и остава с едва 7 точки в актива си. Хасково е с мач по-малко, заради отложения двубой от 21-я кръг срещу Славия, който ще се играе на 17-и март.

Двата тима изиграха динамичен и открит двубой, а победата на домакините донесе Стенио, който реализира от дузпа в четвъртата минута на добавеното време към първите 45 минути. Скоро след началото на двубоя на стадион „Тича“ във Варна на треньора на гостите Емил Велев му се наложи да прави принудителна смяна, след като вратарят Кирил Акалски пострада сериозно след сблъсък с Вилиян Бижев при атака на Черно море. Стенио пусна към Бижев, но вратарят стигна пръв до топката и получи тежък удар от нападателя при сблъска. Така още в 13-ата минута Акалски бе заменен от Николай Банков. По-късно стражът бе закаран в болница, заради съмнения за мозъчно сътресение.

Черно море срещу Хасково

източник: БГНЕС

Домакините можеха да открият още в 15-ата минута, но Иван Коконов уцели гредата на Хасково, Вилиян Бижев вкара топката във вратата, но гол нямаше, защото бе отсъдена засада. В 22-ата минута варненци отново застрашиха вратата на водения от Емил Велев тим, като Ернандес остави за Бижев на границата на наказателното поле, но топката не стигна до него.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК:

Едно от най-опасните положения за Черно море бе в 33-ата минута, когато Бекир Расим пробва удар от границата на наказателното поле, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Николай Банков. Хасково стигна до удобна възможност за попадение в 37-ата минута, когато Станислав Маламов центрира и намери Тайнур Марем, който стреля с глава, но топката мина над вратата.

Черно море срещу Хасково

източник: БГНЕС

Домакините все пак стигнаха до гол в самия край на първото полувреме. В третата минута от добавеното време Бекир Расим бе фаулиран от Кирчо Крумов в наказателното поле и реферът Мартин Стоименов отсъди дузпа, която бе реализира от Стенио за 1:0 в полза на домакините.

След почивката Себастиан Ернандес можеше да удвои в 52-ата минута, след като получи фронтално срещу вратаря на Хасково, но Николай Банков се намеси добре. Минута по-късно при центриране на Коруджиев Димитър Алексиев стреля с глава, но покрай вратата. Хасково не се отказа да търси път към вратата на варненци и в 60-ата минута Деян Лозев напредна сам и стреля от границата на наказателното поле към левия ъгъл на вратата на Чанович, но сръбският страж реагира добре и спаси.

Три минути по-късно топката удари ръката на Тайнур Марем от Хасково в наказателното поле на гостите и Коконов претендира за дузпа, но реферът Мартин Стоименов не отсъди такава.

Черно море срещу Хасково

източник: БГНЕС

Влезлият като резерва Бакари пък претендира за нарушение срещу него от страна на Димитър Андонов в 72-ата минута, но отново нямаше сигнал. Хасково на свой ред получи добра възможност в 85-ата минута да изравни след удар с глава на Вълчан Чанев, но защитата на Черно море се справи. Бакари бе доста активен след влизането си в игра и в 87-ата минута отправи нелош удар от границата на наказателното поле, но Банков се намеси добре. Минута по-късно Иван Коконов вкара топката във вратата на Хасково, но бе в засада.

В крайна сметка голът през първото полувреме донесе трите точки на домакините от Черно море.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК:

Стартови състави:

Черно море: Александър Чанович, Михаил Венков, Кирил Котев, Мамуту Кулибали, Стенио, Бекир Расим, Себастиан Ернандес, Марк Клок, Матиа Курьор, Иван Коконов, Вилиян Бижев

Хасково: Кирил Акалски, Тейнур Марем, Иван Скерлев, Кирчо Крумов, Тихомир Трифонов, Владислав Узунов, Георги Коруджиев, Димитър Алексиев, Димитър Андонов, Станислав Маламов, Деян Лозев

Черно море срещу Хасково

източник: БГНЕС