В Славия Георги Петков означава умения, опит и класа на вратата. Младост, старание и хладнокръвие са отличителните черти на по-младия му конкурент при „белите“ Марио Кирев. Петков е готов да помага в зенита на кариерата си на своя по-млад съотборник Кирев.

„Марио е тръгнал оттук, от Славия – споделя Петков. - Беше подписал прекрасен договор с Ювентус, който свърши. Дано да няма контузии, ще му помагаме, за да излезе отново в чужбина. Играта с крака, ръстът и рефлексът – това са положителните му качества. Със сигурност не притежавам доста неща от качествата на Кирев, но не може да си перфектен. Моят съвет към него е повече да се кара на хората пред него“, твърди опитният страж.

„Приемам всичко от него и искам да му благодаря за всичко, което съм научил от него, не само във футбола, а и в живота, защото той е много добър човек – казва от своя стана Кирев. - Винаги между вратарите отношенията са много различни. Доста пъти съм мислил как беше в Ювентус, как е тук. Силен съм психически, мисля положително. Винаги гледам напред. Приятелите ми в Ювентус са вратарите, треньорите на вратарите, с Джорджо Киелини се чувам често. А Буфон е нещо като Гошо Петков за нас, в България. Винаги го гледам и винаги му подражавам“, завърши Кирев.