Монтана и Ботев не излъчиха победител в дербито на дъното от 20-ия кръг на А група. Двата тима завършиха наравно 1:1 на стадион "Огоста" и не си помогнаха особено много в битката за оцеляване. 

Домакините все пак могат да съжаляват повече, защото поведоха първи чрез Атанас Илиев в началото на втората част, но все пак Лъчезар Балтанов изравни и победител нямаше в този блед мач. 

Мачът не предложи особено много емоции на зрителите преди почивката. Чистите ситуации се брояха на пръстите на едната ръка, като си личеше, че двата тима предпочитат повече да не грешат, отколкото да създават интересни положения пред противниковата врата. 

Като цяло двата тима разчитаха предимно на изстрели отдалеч, а първият такъв беше отправен в 7-та минута, а негов автор беше Сергей Георгиев за домакините, но топката прелетя високо над вратата. 

В тези минути домакините бяха малко по-активни, но сериозни опасности пред Голас не създаваха. Асен Георгиев и Здравко Лазаров от дистанция опитваха да затруднят бразилеца, но без особен успех. 

В 18-та минута дойде и най-чистият шанс за "канарчетата". Тогава Йордан Христов центрира от десния фланг в наказателното поле и там беше Даниел Генов, чийто изстрел с глава мина на няколко сантиметра над вратата. 

Последваха още няколко атаки на двата тима, но те бяха прекалено безинтересни. Йордан Тодоров за Монтана и Грегъри Нелсън за Ботев имаха някакви ситуации, но засуетяването им попречи да изострят атаките за тимовете си. 

Така се стигна до 38-та минута, когато беше и най-чистото положение в мача до момента. Тогава след един пряк свободен удар топката стигна до Здравко Лазаров и той от 25 метра изстреля истински снаряд, който влизаше под гредата, но Виктор Голас изби. 

В крайна сметка до почивката голове не паднаха и развръзката беше отложена за втората част. Малко след подновяването на играта домакините можеха да поведат при една опасна контра, но Атанас Илиев в последния момент беше изпреварен и не се стигна до удар. 

В тези минути монтанци бяха по-остри и по-опасни, а ветеранът Здравко Лазаров създаваше много главоболия на противниковата защита. Точно той изработи и първия гол в мача в 58-та минута. 

Тогава той беше изведен на хубава позиция, навърза двама защитници и изведе Борислав Балджийски сам в наказателното поле. Юношата на Левски пусна успоредно на голлинията, където беше Атанас Илиев, който от метър-два вкара без проблем. Гостите претендираха за засада, но реферът Вихрен Манев не даде такава и домакините поведоха.

След това попадение гостите се активизираха, но натискът им беше хаотичен. Лъчезар Балтанов имаше един удар, но беше прекалено слаб и не затрудни Христо Иванов. И все пак активността на "канарчетата" даде резултат за тях в 72-та минута. 

Тогава след едно центриране от корнер Иванов увисна и топката стигна до Балтанов. Той стреля доста слабо, а може би и неточно, но топката рикошира в тялото на Йордан Тодоров и влезе в мрежата за 1:1. 

Този развой изглежда устройваше гостите, които се прибраха в собственото си поле и пазеха точката срещу последния в класирането на А група. Монтанци обаче бяха безидейни в атака и не можаха да затруднят особено Виктор Голас в заключителните минути. 

Единственото изключение беше в 85-та минута, когато след самостоятелен пробив Борислав Балджийски си извоюва сам позиция за стрелба и го направи от границата на наказателното поле, но изстрелът му беше слаб и бразилският вратар улови. 

В крайна сметка повече попадения в този мач нямаше и двата тима се оттеглиха с по точка в актива си. Тя не помага особено на домакините, които остават на дъното, само с 14 точки. Ботев събра едва 20 и ще трепери до края за съдбата си.