Директорът на Детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров се върна назад във времето, когато самият той жънеше успехи със синята фланелка. Бившият играч бе гост на актуално студио „Дерби“, за да сподели как протича настоящия му път – работа с подрастващите футболисти на клуба.

„Основните герои, хората бяха други по мое време, изпълнителите бяха други, не можем да сравняваме характера и човешкото в тези футболисти, които бяхме тогава и сегашните. Сегашните сякаш са по-разглезени. Ние тогава мислихме само за футбол, нищо друго не ни минаваше през главите“, сподели Боримиров, запитан защо сега Левски е толкова далеч от успехите на тима при влизането в групите на ШЛ.

„Нашата цел и задача е да внушим на децата, че пътят, по който са тръгнали ще е доста труден и само тези, които са упорити и желаят да стигнат до мъжкия отбор, ще го постигнат. Това ще им коства много труд. Ще има много неща, които ще ги разколебават или ще ги предизвикват към различни пътища в живота“, коментира още Боримиров.

„Тук е моментът да благодаря на всички хора, които ни помогнаха да ремонтираме нашите съблекални, които около 30 години не бяха пипани. Предоставихме доста добри условия за децата. Искам да благодаря на всички, които ни помогнаха и събраха пари, за да могат някои от децата да отидат на международни турнири, визирам и Тръст Синя България и всички фенклубове“, завърши шефът на ДЮШ в Левски.