В двубой от 15-ия кръг на А група Берое победи Ботев като гост с 3:1 и излезе на трето място в класирането с актив от 26 точки. 

Георги Андонов откри резултата след отлично изпълнен пряк свободен удар в 42-ата минута, Елиаш в 73-ата минута направи резултата 2:0, а Зехиров направи разликата класическа в 84-ата минута на срещата. Домакините отговориха с почетно попадение на Божидар Васев в добавеното време на срещата. 

През първото полувреме домакините имаха няколко възможности за гол, но Александър Колев и Балтанов не сполучиха да намерят целта. Колев вкара топката във вратата на Макенджиев в 23-ата минута, но беше в положение на засада.

Берое отвърна с греда на Спас Делев, който нацели напречната греда в 34-ата минута, след като изпълни отлично пряк свободен удар.

В 42-ата минута Георги Андонов се разписа срещу бившия си отбор, след перфектно изпълнение на пряк свободен удар отсъден за нарушение на Златков срещу Зафиров.

Малко по-рано Александър Колев и Веселин Пенев се сблъскаха в наказателното поле на Берое, нападателят на Ботев падна в наказателното поле, но съдията Стефан Апостолов остави играта да продължи.

Още в 47-ата минута на срещата Голас трябваше да спасява удар на Стивън Петков и го направи с вещина, отбивайки удара с една ръка. 

Наставникът на Ботев Ермин Шиляк опита да освежи играта на тима си с включването в игра на Генов и Васев, от терена бяха извадени Николас Варела и Юсеин.

Това обаче не даде резултат, а напротив Берое успя да удвои резултата. В 73-ата минута  Спас Делев центрира от корнер и там Елиаш с глава не без помощта и да вратаря на домакините Голас, който не се намеси добре, прати топката в мрежата.

В 84-ата минута отличен индивидуален пробив на Зехиров му позволи да напредне добре и да простреля Голас за 3:0. Малко преди това Ботев уцели греда чрез Алекс Колев.

В добавеното време на двубоя Ботев реализира почетно попадение чрез Васев.

След успеха Берое е трети с 26 точки, а Ботев е на 8-ото място с 15 точки.