Футболистът на Литекс Данило Асприля, който бе избран за Играч на мача между „оранжевите“ и Лудогорец /2:0/, заяви, че ловчанлии имат шансове да станат шампиони през новия сезон. Асприля вкара първия гол за успеха на тима от града на люляците.

„Благодаря на Господ за постигната победа. Лудгорец е много добър отбор, но ние днес бяхме по-добрият състав и постигнахме победата. Винаги се опитвам да вкарам такъв гол като този, а първият ми гол за Литекс също бе атрактивен. Опитвам се винаги - понякога става, други пъти не. Доволен съм, защото голът бе красив за мен“, започна Асприля.

„Попадението ми прилича на тези на Меси и Марадона, но те са суперзвезди. Определено има какво да се научи от звезди като тях. Гледам ги по телевизията и се опитвам да се уча от тях“.

„Ако вложим цялата си воля, мисля, че може да станем шампиони на България. Разговаряме помежду си, а сега най-важно е да сме концентрирани“.

На въпрос за гостуването на Левски, колумбиецът каза: „Това е едно дерби за Литекс, да играе срещу Левски. Ще бъдем концентрирани и мотивирани и дано да спечелим нужните точки“.