Адвокатът на Локомотив София Михаил Михайлов даде обширно интервю пред Нова телевизия относно отказа на Лицензионната комисия да издаде лиценз на клуба за новия сезон. Юристът внесе повече яснота около казуса и поясни какви стъпки ще предприеме клубът оттук нататък.

„Ние не сме изненадани от решението на комисията. Аз неслучайно го казах и миналата седмица, след като не сме подали необходимите документи, няма какво друго да очакваме. Не мисля, че това е изненада. Държа да потвърдя, че в България нормативната уредба е направена на три нива“, коментира адвокатът на Локомотив София.

„Първото ниво беше, когато ни се даде срок, заедно с всички други отбори да подадем необходимите документи. Ние не го направихме. Втората инстанция беше Апелативната комисия, която потвърди решението, след като ние не подадохме тези документи“, продължи още той.

„Лиценз за А група може да бъде отказан след заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз. Там има един срок, който ще ни бъде даден, както на нас, така и на ЦСКА, да добавим необходимите документи, които липсват дотук и да изплатим задълженията към НАП и най-вече вътрешните задължения в клуба. Право да играем в А група може да ни бъде дадено след съответните наказания“, допълни Михаил Михайлов.