Новият нападател на Левски Венцислав Христов разкри какви цели си е поставил до края на сезона. В ексклузивно интервю за предаването "А група токшоу" по Diema Sport той разкри, че иска да отбележи поне 8 гола и да направи 5 асистенции със синия екип. 

"Като централен нападател на Левски, ако имам 8 гола и 5 асистенции до края на сезона, ще го смятам за добре свършена работа, като се има предвид кога дойдох и колко време имам."

"Когато ми се обадиха от ръководството на Левски, се разбрахме много бързо. Разбрахме се до лятото, след това ще седнем пак да преговаряме. Аз щях да съм по-щастлив на друго стечение на обстоятелствата, но реалността е такава."

"Целта ми е да оставя следа в Левски, а това за четири месеца няма как да стане. Трябват няколко години да натрупаш мачове и голове, а дано спечелим купи и титли, за да се радваме", сподели Христов пред Diema Sport.

Той разкри какво е чувството да си нападател на Левски. Според него, няма как да не се усеща напрежение, защото "сините" винаги са били известни с деветките в състава си. Христов сподели още и на каква позиция иска да играе. 

"Усеща се напрежението да си нападател на Левски. Винаги е било водещото и емблематичното на този клуб, че има големи нападатели. И в един момент се чака деветката на отбора да го поведе и да спечели мача. Това определено си тежи." 

"Обичам да играя по-често с топката, не съм типичният голаджия, който чака центриранията. Обичам сам да си създавам положенията и да ги реализирам. Чувствам се много по-добре, когато имам партньор в атаката, защото ми се създава пространство. Тогава ми остава повече време да играя с топката", сподели още Христов.

В мача с Пирин той отбеляза втория си гол за сезона, но попадението му беше изключително важно, защото с него беше осъществен обратът. Това се случи след великолепно изпълнен пряк свободен удар, а нападателят разкри, че влага много тренировки и време в това.  

"Чувствам се по-щастлив след мача с Пирин, защото работата ми вече дава резултат. Нормално е, с оглед на това до 10-та минута атакувахме, а те ни вкараха с първата си атака, да бъдем малко по-колебливи. Това малко ни разколеба, но в следващия момент не се стъписахме и продължихме да налагаме темпото си и се радвам, че победихме." 

"Иначе ние няколко момчета тренираме фаулове. Бурабия и Ради Цонев изпълняват хубави фаулове, ние оставаме след тренировка да се упражняваме, треньорите ни помагат. Който е най-свеж, той бие", добави още Христов. 

Накрая той говори и за националния отбор, като разкри, че надеждите му са да стане основният нападател на "лъвовете", а това минава само през добри изяви със синия екип занапред. 

"Защо да не мечтаем за националния отбор, колкото и да ни е тежка групата. Ако излезем от тази група, няма да сме аутсайдери. Ако продължавам да играя за Левски, защо да не съм титулярен централен нападател на България."

"Нека не сме такива скептици, в България всички сме с ниско самочувствие. Бях навън и видях момчета с по-малко качества, но с повече вяра в себе си. Това ги кара да се трудят повече и да успяват. А у нас - ти не ставаш, за нищо не ставаш - и така момчетата се отказват", сподели още Христов пред Diema Sport.