Наставникът на Монтана Емил Велев коментира кога Левски ще стане шампион на България. Специалистът говори пред Diema Sport преди гостуването на тима от едноименния град на „сините“ в мача от 23-я кръг на А група, като обясни, че левскарите ще триумфират в родния шампионат, когато са най-добри.

Левски уреди Тунде Адениджи

Припомняме, че последната шампионска титла на Левски датира от 2009-а година, когато треньор на тима бе именно Велев.

„Сините“ посрещат Монтата тази вечер, 2 март, от 18.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Може да проследите двубоя на сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

„Имахме нашите шансове, но късметът ни обърна гръб. Но това, което ме вълнува мен,е играта и духът на отбора. Това го видях в последния мач. Имаше искри в очите, имаше агресия, желание за победа. Равновесие в природата няма. След лошо трябва да дойде хубаво, но при нас това не се вижда напоследък. Но смятам, че в крайна сметка нещата могат да се обърнат. Не мисля, че трябва да сме напрегнати, защото има още много мачове. Надявам се в бъдеще да изглеждаме по-добре, ще се включат и нови играчи. Нивата както се казва е дълга“, започна Велев.

Левски няма право на грешен ход 

За Петър Атанасов, Велев обясни: „Не само той, и Иван Стоянов, и Коконов са играчи с доста стаж в А група и то с успех, в доста отбори. По тази причина те бяха привлечени“.

Бурабия с травма, пропуска мача с Монтана

„В никакъв случай няма да подценим Левски. Отиваме на Герена да играем футбол пред една екзалтирана публика, която аз добре познавам. Надяваме се да се представим на високо ниво. Ще си изчакаме нашите моменти, за да отбележим гол или два на Герена. Надяваме се Левски да няма добър ден и да не отбележи много попадения“, коментира Велев.

„Адреналинът е висок. Зарядът е висок. Играе се пред публика, която 90 минути подкрепя отбора си и точно по тази причина трябва да изглеждаме спокойни и мотивирани на терена, който е доста голям там и хубав да се играе футбол. Това ни е целта. Футболистите за това тренират“, обясни наставникът.

„А кога Левски ще стане шампион? Този отгоре знае /бел. Ред. Бог/. Когато са най-добрите, тогава ще станат шампион“, каза за финал Велев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS