„Мисля, че феновете ще имат огромна власт в клуба. Те няма да решават кой футболист да вземе Левски или не, но ще имат достатъчно лостове в управлението. Управителният съвет ще носи цялата отговорност в Левски”, сподели председателят на Тръст „Синя България” Васил Колев сред дълга среща с боса на „сините” Тодор Батков.

В сряда сутрин Батков се срещна с фенове от влиятелните фракции в Левски.

„Господин Батков ще даде официална пресконференция във вторник и там ще обявим детайли по предоставянето на акции на Тръста „Синя България” и влизането на запалянковските организации на Левски в оперативното управление на клуба”, сподели Васил Колев и продължи:

„Второ, той вече има всички документи по оценка на вземанията и преобразуването на капитала, което означава, че може да насрочи Общо събрание. То ще е между 15-и и 20-и декември. Там ще бъде увеличен капиталът на Левски и ще бъдат дадени въпросните акции, за които говорим.”

„Ние ме предложихме и той се съгласи с наша концепция свързана с оперативното управление на клуба и ще има действащ Управителен съвет. Ще се промени Устава на Левски. Ще се промени бройката на този Управителен съвет от пет на седем. Ще има по едно място за Тръст „Синя България” и за Националния фен клуб на Левски. Ще има и външни експерти. Ще се промени и начинът на вземане на решенията”, коментира още Васил Колев от Тръст „Синя България” и продължи:

„Четвърто, продължихме разговорите за така наречената компания, която ще се създаде, която ще се грижи изцяло за маркетинга на клуба. Господин Батков признава грешки, но е въпросът да ги поправи. Той има и свое виждане по нещата. Хората питат как феновете ще финансират Левски, но ще ви кажа, че най-важното е, че феновете на Левски могат много лесно да финансират отбора, като отделят от парите, които изкарват от своя труд. Отговорността за вземането на лиценза е на тези, които управляват клуба. Ситуацията е наистина тежка. Капиталът на Левски ще е между 25 и 30 милиона.”

„Левскарите искат да разберат има ли надежда за клуба и ще започне ли той да се упрявлява нормално. Тръст „Синя България” има дългосрочна цел да придобие целия клуб. Той с такава цел е създаден”, завърши Васил Колев.