Спортният директор на Ботев Пловдив Георги Марков разкри в предаването „Хеттрик“ по Дарик Пловдив, че в тима ще пристигнат трима офанзивни бразилски футболисти.

Разговорите с тях вече са приключили и се изчакват те да преминат задължителните медицински прегледи, преди подписването на договори с клуба.

Сигурните нови попълнения на този етап са вратарят Георги Георгиев и защитникът Цветомир Панов.

„Ще привлечем много нови. Ще направим нов отбор. Подписали сме с вратаря Георги Георгиев, който идва от Иран. Очакваме трима бразилци. Като минат медицински прегледи, ще подпишем договори. Те са офанзивни играчи. Преговаряме и още с двама-трима. Достигнали сме договорка с Цветомир Панов, защитник на Славия. Ще има вероятно още двама-трима, не бързаме. Ще оставим вариант, ако изпадне нещо добро, да привлечем и него. Имахме доста имена, които гледахме. Не мога да коментирам слуховете за Крум Стоянов. Не се интересуваме от Аргилашки“, започна Георги Марков.

„Нека феновете да очакват новите. На 13 юни ще видите всички“, добави Марков.

„Селекцията ще бъде само от свободни агенти. Имаме бюджет, в който трябва да се впишем. Тодор Неделев искаме да ни го преотстъпят за още една година. Работим по въпроса. Чакаме Лазар Марин, за да се разберем за неговото бъдеще. До края на тази седмица всичко ще е ясно. Искаме да направим по-добър отбор. Ние сме направили нашите оферти към тези, чиито договори изтичат. Каквото има, сме го казали на играчите. Каквото трябва, сме направили“.

„От школата на Чандъров ще дойдат две момчета с нас на лагер в Трявна. Ще разчитаме повече на нашите юноши. Те са офанзивни играчи. Не търсим защитници. Всеки иска офанзивни хора“.

„Не следим играчи от ЦСКА. Имали сме интерес само към Бранеков“.

„Няма нищо за братя Цоневи“, отсече лаконично шефът на Ботев.

„Целта за новия сезон е по-предно класиране. Аз лично мисля, че трябва да има повече отбори в А група – 14-16 отбора. Така ще играят повече българи. За мен няма значение дали си под 21 години, или си на 17 години. Като ти дадат възможност, трябва да се възползваш от нея“, коментира Марков.

„На Евро 2016 подкрепям Белгия и Франция“, каза за финал Георги Марков.