Старши треньорът на Берое Александър Димитров заяви за новопривлечения японски футболист Кохей Като, че му е направил впечатление с добрата си аеробна издръжливост и скоростта, с която работи.

„Кохей Като играе на няколко позиции в средата на терена. Най-много играе като халф пред двамата централни защитници. Гледах го в няколко мача в Полша. Много силно впечатление ми направи неговата добра аеробна издръжливост и скоростта, с която работи. Търси топката на скорост, между линиите на защитата и халфовете на противника“, коментира Димитров.

„Както може добре да отнема, така може да участва добре и в атаките. Полското първенство не е лошо. Той е играл във висшата лига на Полша. Играел е и в Черна гора“, добави треньорът на Берое.

„Времето за адаптация няма да е много дълго. Това беше една от причините, заради която се спряхме на него. Ако го взимахме директно от Япония, щеше да бъде по-трудно като адаптация. Надявам се да помогне и да повиши класата на отбора. За това го взимаме“, каза още Александър Димитров.