Футболистът на Пирин Мартин Тошев, който стана Играч на мача със Славия (2:1), заяви, че е оптимист за оставането на „орлетата“ в елита.

След успеха Пирин заема 8-о място в класирането с 21 точки.

„Благодаря за наградата. През втората част се опитахме да излезем на терена и да стоим добре. Треньорът ни каза, че ситуациите ще дойдат и така стана. Вътре в играта много бързо се взимат решенията. 90% от първия ми гол е заслуга на Коце Дяков. При втория гол ми се схванаха краката и реших да се хвърля на шпагат, и за моя радост отбелязах“, започна Тошев, който вкара и двете попадения.

„Малшансът ни преследваше и направихме нужните изводи. Стояхме компактно на терена. Радващо е, че взехме трудни три точки на неприятен терен. Бях година и половина тук, но имах контузия. Не може да става дума за реванш. Футболът е такава професия“, добави Тошев.

„Важна е победата. Има още 6-7 мача. Ще се порадваме, но от утре започваме да мислим за мача с Берое. Ако не сме оптимисти, няма да се захващаме с тази работа. Оптимист съм, че ще останем. Опитвам се да съм лидер. Понякога се получава. Направихме добър колектив и мисля, че ще постигнем някои победи, и ще се спасим“, завърши Тошев.