Един от собствениците на Левски Иво Тонев разкри какви са целите пред новия наставник на „сините“ Люпко Петрович. Пред Левски Тв шефът коментира, че Левски ще се стреми към титла и купа. Тонев засегна и темата с треньорската смяна в клуба и обясни причините. 

Припомняме, че преди няколко дни една от фенските организации, членуващи в УС на Левски - Тръст Синя България - изиска от Тонев да каже защо се е стигнало до раздялата със Стоев.

Тонев сподели и по какъв начин функционира УС на Левски.

„Бих желал да информирам „синята“ общност за това какво обсъждахме на заседанието на Управителния съвет на Левски, тъй като някои от нещата, които говорихме, са изключително важни. От тримата мажоритарни акционери бе поет ангажимен до 30 юни да бъде предложен бюджет. Знаете, че вече бяха презентирани екипите за следващата година. Идеята е много добра и би трябвало да бъде оценена от всички", започна Тонев. 

„Бяха обсъдени и отношенията вътре в Управителния съвет. Бих искал да обърна внимание на всички, че от повече от една година Левски се управлява по един абсолютно нов начин за България и за футбола у нас. Част от нашия Управителен съвет са фенски организации. Вярваме, че това е правилният модел за управление.  Допускали сме грешки. Вероятно и за в бъдеще ще допускаме. Не се взимат лесно решения в УС. Водят се сериозни спорове и както и миналата седмица, когато обсъждахме решението за Стойчо Стоев, отново се водеха дълги разговори, бяха изказани мнения. Какво обаче си говорим на тази маса, си остава там. Няма да си позволя да изнасям информация за разговорите. Това, което трябва да се знае от всички хора е, че Левски не е нито на нас като мажоритарни акционери, не е на НКП, нито на Тръст Синя България – Левски е на всички и решения в УС не се взимат нито от нас като мажириратни акционери, нито от Тръста, нито от НКП. Решенията се взимат от всички. Така с единодушие бе взето решението за смяна на Стойчо Стоев и с единодушие бе взето решението Люпко Петрович да поеме Левски. Идеята е да бъде развит отборът, да има по-голямо самочувствие, да бъде доразвит стилът на игра, изграден от Стоев“, обясни още шефът.

„Тук е моментът и да благодаря на Стоев, който заедно със спортния директор успя да се справи в трудни моменти. Но мнението бе, че трябва да се търси по-добро развитие. Затова се спряхме на Петрович – човек с много опит и успехи. Промяната е направена за добро. Изискванията пред Люпко Петрович са ясни – шампионска титла, Купа, добро представяне в Европа и развитие на младите. И искаме да развиваме собствени кадри – добри наставници. Нашите очаквания към него са свързани и с това. Нашите фенове би трябвало да оценят работата му в зависимост от резултатите, а не на подмятания и подхвърляния на различни хора, които гравитират и се стремят да всяват смут“, коментира силният човек на Герена.

„Предстои ни трудна година, в която всички искаме да се представим добре. Това е година, която няма да е лесна за нас. Ние ще успеем ако сме единни всички до един. Левски е силен, когато е единен. Когато феновете са на стадиона и подкрепят отбора. Важно е да постигне, целите си“, каза за финал председателят на УС на Левски Иво Тонев.