Още една решителна крачка към титлата направи отборът на Лудогорец. Разградчани победиха с 1:0 у дома Ботев и запазиха аванса си от 14 точки на върха на класирането пред Левски и едва ли някой си мисли, че разградчани могат да бъдат изместени от там.

Марселиньо беше героят за тима си, след като отбеляза единственото попадение в 40-та минута, но шампионите изпуснаха и много положения, за да направят успеха си по-убедителен. На всичко отгоре "канарчетата" играха почти цяло полувреме с човек по-малко, след като Игор Ощипко беше изгонен в 49-та минута.

Но място за изненада в този мач нямаше и Лудогорец взе важните три точки, с които взе 11-а поредна победа и вече титлата е все по-близо и по-близо.

Разградчани изиграха много силна първа част, макар че в първия четвърт час бяха малко лежерни. Те държаха повече топката, но първото им чисто положение дойде в 16-та минута - малко след като беше сменен принудително Йордан Минев.

Та във въпросната ситуация влезлият на мястото на национала Витиня центрира перфектно от левия фланг и качи топката на главата на Джонатан Кафу. Бразилецът стреля добре, но Виктор Голас изби.

В 21-та минута дойде още една възможност за домакините. Тогава Клаудиу Кешеру беше изведен зад защитата на Ботев и се откъсна, но ударът му беше избит отново от Голас, който направи страхотен мач.

Три минути след това дойде и единственият шанс на Ботев преди почивката. И това стана след грешка на Лудогорец. Вратарят Владо Стоянов изигра несериозно една топка в защита и я подаде на крака на съотборника си в националния отбор, при това в наказателното поле. Неделев явно не очакваше такъв подарък, защото на почти празна врата стреля в аут.

Последва лек спад на темпото, но разградчани държаха инициативата. Те се развихриха в края на частта. Първо между 35-та и 36-та минути те имаха два страхотни шанса, но ударите на Витиня и Вандерсон бяха избити от Голас.

В 38-та минута шампионите стигнаха до гол, но той беше отменен. Тогава Марселиньо беше намерен зад защитата и стреля в гредата, а при добавката Светльо Дяков вкара. Реферите обаче видяха, че бразилецът е в засада при овладяването на първата топка и отмениха попадението.

Но нулевото равенство просто нямаше как да се задържи при този натиск. В 40-та минута статуквото беше нарушено. Тогава след хубава атака топката стигна до Вандерсон на десния фланг, той центрира перфектно и връхлитащият Марселиньо с глава вече разстреля Голас, който нямаше какво да направи - 1:0. При този резултат дойде и почивката.

А след нея нещата се развиха кошмарно за гостите. Още в 49-та минута те останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Игор Ощипко. Украинецът го получи не толкова заради нарушението си срещу Марселиньо в ситуацията, колкото заради натрупването на фаулове. В крайна сметка той остави тима си с човек по-малко.

Последваха още няколко интересни ситуации пред вратата на "канарчетата", като в 55-та минута Козмин Моци с ножичен удар от границата на наказателното поле можеше да се разпише, но Виктор Голас изби.

В 63-та минута Клаудиу Кешеру имаше страхотен шанс да удвои, но направи пореден пропуск. При една бърза контра Марселиньо го изведе сам срещу Виктор Голас, но ударът на румънеца мина встрани от вратата и на няколко сантиметра в аут.

Постепенно мачът навлезе в много по-спокойно русло, което беше по вкуса на разградчани. Те държаха инициативата и не позволяваха да се случва каквото и да е пред вратата на Владо Стоянов. От своя страна рядко търсеха атаките, а предпочитаха да разиграват в центъра, което уби от скоростта на мача.

Домакините се задоволяваха само с контри и при една от тях Джонатан Кафу се откъсна в наказателното поле, но се забави да стреля и всичко приключи в сюблимната фаза. В 78-та минута вратарят на Ботев Виктор Голас влезе каратистки в лицето на Клаудиу Кешеру при една атака и за малко да му разбие главата, но реферът не видя ситуацията и му спести заслужено изгонване.

В последните минути мачът се доиграваше, макар че разградчани имаха още няколко шанса да се разпишат. Лукас Саша в 86-та минута стреля встрани от вратата, а в следващата атака Кешеру стреля неточно.

В крайна сметка обаче това се оказа всичко интересно в мача и той приключи с чиста победа с един гол разлика за лидера. Така Лудогорец докосва петата си поредна титла, тъй като запази преднината си от 14 точки пред Левски, но кръговете намаляват. Ботев пък остава с 28 точки в средата на таблицата.