Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов бе гост на Сашо Диков в "ДикOFF" по Нова телевизия. Той говори както за Цветан Василев, така и за наболелите проблеми на спорта.

Той призна, че засега, все още шампионите на България от Левски, са спасени само до месец май: "Направихме нещо, което остава спомен за цял живот. Реално, организмън е спасен до края на май. За след това ще мислим на ново. Това, което направиха феновете, се прави веднъж, с много любов и сърце."

"Не само Левски и ЦСКА са така. Ако погледнем ситуацията в българския футбол, четирите отбора с най-много фенове, Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, са в най-тежко състояние, което е пагубно. Акцентът е върху тях. Но трябва час по-скоро да се намери адекватно решение. Да се измисли по какъв механизъм едрият бизнес да заеме своето място, да се намери как да бъде стимулиран, да помага на спорта и културата," обясни Папазов.

"Иначе остават отделни амбиции, на отделни хора. Има и добри проекти, като този на Лудогорец, Цветан Василев помагаше много на Ботев, на баскетбола на Левски, на волейбола на Габрово. Смятам, че не е толкова трудно да взимаш практики от успешни страни и да ги прилагаш, като в Германия, като в Турция. Иначе правиш паметник на 2-3 - Николай Гигов, Гриша Ганчев, Батков. Това са пари, дадени само от емоция. Ако при Домусчиев има някаква реализация, при всички останали няма нищо. Само в България, Македония и Албания стадионите са празни. Не смятам, че феновете винаги трябва да спасяват, но ако на всеки мач са по 10 хиляди на стадиона, ето един сериозен, сигурен приход. Без помощта, без влизането на мощни финансово компании, мотивирани чрез закон, няма да стане. Депутатите бягат от промените, а иначе няма решение. Аматьорщина, и ще вървим все по-надолу," коментира още Тити Папазов.