„Значи да започна първо, цяла седмица се подготвя тук от разни коментари на Левски какъв бил съдията в Ловеч, какви неща направил. Очаквахме да има ответна реакция, но това, което направиха днес... целият отбор е потресен. На чужденците не знам как да им го обясня. Просто такова нещо не са виждали. Питат това мафиотска държава ли е“, коментира футболистът на Литекс Страхил Попов след прекратения двубой с Левски от 20-я кръг на А група.

„Рафа не знам дали го е закачил при червения картон. На Бьорн абсолютен червен картон, не го коментираме. Но в 47-ата минута е същата ситуация, като на Минев. Такова нещо не съм виждал никога. Дори в Африка сигурно такова нещо няма. Не съм гледал първенството, но се интересувам“, каза Попов и продължи:

„Левски са, но не може да дойдат да се подиграват. Левски, ЦСКА са най-големите отбори, но ние не сме най-големите балъци да ни се подиграват. Чужденците ми питат, дали това е мафиотска държава.“

„Не знам кой е взел решението. Да може би е крайно. Но ние сме изпълнителите на терена. Каквото се нареди, това е. Това е вътре в кухнята, дали сме съгласни или не. Не знам какви са последствията. Надявам се да се види това нещо и да се реагира правилно. Не знам, според мен заслужаваме да загубим този мач служебно, но не може да очаквам да се накажат футболистите за такова нещо“, заяви още Страхил Попов.