Наставникът на Левски Стойчо Стоев коментира правилото за използване на играч до 21 години. Той заяви, че юношите с правила няма да станат футболисти и допълни, че това може да се случи само с упорита работа.

Стоев говори преди шампионатния мач с Черно море. Срещата от 31-я кръг на А група може да проследите в сайта  Gong.bg, в Gong Play, в ефира на Diema Sport, както и по Дарик радио.

„Физически играчите са възстановени. Лукин няма да играе срещу Черно море. Той бе на инжекции в предишния мач. Срещу Лудогорец обаче той искаше да вземе участие. Известно време сега ще го щадя. Определено Карнер ще получи шанс. Ние нямаме толкова играчи на този пост. В един мач участие взимат 11 души. Иска ми се да видя това, което видях. Статистиката, която видях от мача срещу Лудогорец показва много по-различно мнение от някои от тези, които се появиха в медиите. Показва, че ние в голяма част от мача сме водили играта. Много специалисти има в България. Един човек винаги си има мнение. Аз ви казвам, че си има статистика, която показва какво се е случило на терена“, започна Стоев.

„В Левски и ЦСКА е така. Винаги има хора, които имат виждания за тяхното развитие. Интересът е голям и коментарите са най-големи. И вчера гледахме мач 0:0 /бел.ред. Манчестър Сити - Реал Мадрид/, нямаше резултат, но така се играят важни мачове. Тактиката е водеща и за двата отбора. Всеки мач е важен. Аз не ги разделям на важни и маловажни“, добави Стоев.

„Аз всеки път повтарям на играчите, че е важно да играят футбол. На мен това ми харесва“.

„Тогава сравнявах финансовите възможности на два клуба, когато дадох пример с Райо и Реал Мадрид. Просто името ми дойде от само себе си. Това бе сравнение между финансовите възможности на два клуба. Единият няма възможности, другият - има. Надявам се в един момент и ние да имаме такива възможности. В цял свят водещи са парите за качеството на играчите, които се взимат“, обясни Стоев.

„Бедоя има лични проблеми. Чака решение от приятелската си. Братята Цоневи искат време за размисъл, за да дадат отговор“, коментира Стоев.

„Повечето юноши имат между 35 и 50 мача. Това малко ли е?!“.

Стойчо Стоев

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

„Футболист не се създава изкуствено. Когато един юноша върви добре, повечето треньори ще разчитат на него. Всеки един футболист и треньор е бил юноша. Мисля, че малко се изхаби това правило за юношите. Аз не сменям този футболист, защото мисля, че ми върши работа. Аз работя с 12 юноши в отбора“, добави Стоев във връзка с правилото за използването на играч до 21 години на терена.

„На мен специално, живот и здраве, ако съм в Левски, няма да ми се отрази и да увеличат бройката на юношите. Но има отбори, при които ще се отрази. Затова казвам, че юношите с правила няма да станат футболисти, те ще станат такива с работата си“, заяви още специалистът.