Досегашният старши треньор на Левски Стойчо Стоев призна на заключителната си пресконференция като наставник на „сините“, че му е тъжно от този факт. Специалистът направи своята равносметка за работата си на Герена, анализирайки, че от седмото място, на което се намираше тимът, когато той го пое, сега левскарите ще играят в Лига Европа. 

Стоев добави, че не е обиден от случилото се, но е разочарован.

„Професионалният живот на един треньор е такъв. Идва моментът, в който трябва да се разделиш с клуба, в който работиш. Тъжно ми е. Година и половина бях тук. Това бе един ползотворен период, в който изпитах положителни емоции. Радвам се, че работих в този клуб. Тъжно е, когато си отиваш от даден клуб, където са те приели добре. Свикнал си с всички. Наистина в този период бяхме добър екип, който си вършеше професионално работата и от един отбор, който бе на седмо място, с хиляди перипетии, с редуциран бюджет сега сме на това място. И Левски заслужено ще играе в евротурнирите“, заяви Стоев.

„Това е решение на ръководството. Така се е решило. Не искам да коментирам решението. Не се чувствам обиден. Със сигурност съм малко разочарован“.

„Излишно е да коментирам, но Де Ноойер бе взет лятото. Тунде и Менголо бяха взети зимата. Ние не разполагахме с бюджет, който да ми позволи да вземем играчи, които искахме. Резервите не се включиха добре в мача с Локо Пд, но предполагам това няма да е първият път“, коментира Стоев.

„Не бих си позволил в такъв момент да оставя клуба и футболистите. Ще водя отбора с Пирин. Съвсем професионално се ангажирам за тази среща “.

„Може би натежа в един момент репликата ми, че отборът е далеч от Лудогорец. Това за мен е искрено, честно и правдиво. И аз искам да не сме там, но това са реалностите. И другото е, че оприличаването с Райо Велекано. А аз сравних бюджетите на двата отбора. Не исках да сравня историята на двата състава. Това бяха доводи, които за съжаление са се набили в главите на хората. Аз бях искрен и честен. Не мога да кажа дали точно заради това съм сменен. Може би не се харесва и играта на отбора. Аз имам по-различно виждане. Аз съм всекидневно с този отбор. Сравнено със сегашния момент отборът играе открит футбол. Винаги ще ми тежи изпускането на Купата на България. Не бих казал, че отборът има лоша визия. Ние не ритаме просто така топката. Важно е след година отборът да стигне висоти да се справя, с каквито и да било ситуации“.

„Наистина прекалено много пролетта много се заговори за треньора. Това можеше лесно да се тушира с няколко изречения, според мен. Аз общо взето никога не съм коментирал ръководството, защото не е моя работа. Не ми харесаха постоянните словоизлияния журналистически. Можеше да се тушират по-рано нещата, но това е минало. Не се чувствам обруган. Аз съм удовлетворен от работата. Приемам, че хората искат Левски да е шампион, но реалността е такава. Отнемането и на точките натежа. Тези седем точки, които ни взеха предреши може би до някъде изхода“, добави Стоев.

„Разбира се, че ще идвам да гледам Левски. Няма как да забравя Левски. Тук създадох много приятелства. В началото бях притеснен, но ме приеха радушно, а това спомогна за бързата ми адаптация. Много уважавам хората тук. Искрено желая на отбора успех в Лига Европа. Не съм от тези треньори, които когато напуснат, желаят неуспех на отбора“, завърши Стоев. 


Коментирай промените в треньорския щаб на Левски в нашия форум!