Левски и Черно море ще изиграят може би най-напечения мач от петъчните битки в А група от 13-ия кръг. "Сините" приемат варненци на "Герена" в повторение на финала за Купата на България от 30 май, когато "моряците" си тръгнаха с трофея от Бургас след уникална драма. 

В София срещу този съперник обаче те почти неизменно си тръгват със загуба. Статистиката е категорична, че в последните си 46 двубоя като гости на "сините" играчите на Черно море нямат победа. 

Всъщност, последният им успех над Левски в столицата е от преди близо 60 години - на 26 април 1958 г. От тогава "моряците" са претърпели 38 загуби и имат скромните осем равенства за 57 години. 

Като изключим злополучния финал, "сините" са в серия от три поредни победи над този съперник за първенство, като последният мач на "Герена" приключи с убедителен успех за тях - 5:2. 

Сега наставникът Стойчо Стоев и момчетата му имат нужда от успеха на всяка цена, ако искат да запазят лидерската си позиция в първенството. Единственият проблем пред специалиста е контузията на Владимир Гаджев, а в групата му попадна друг контузен - Георги Костадинов. 

Колегата му от Черно море Никола Спасов също няма особени проблеми със състава. Той няма да може да използва единствено Живко Петков, който за първи път от началото на сезона не попада в групата му, а контузените през седмицата Марк Клок и Мехди Бурабия са на разположение. 

Какво ще предложи този мач и кой ще е победителят от него, можете да разберете от прякото предаване на Diema Sport 2 и нашата платформа Gong Play от 19:45 часа. Ще следим тази битка и минута по минута на Gong.bg, а ще можете да я слушате на живо и на честотите на Дарик радио