Наставникът на Ботев Ермин Шиляк коментира поражението от Славия с 0:2, той отчете загубата с промените направени в този двубой, и че новите футболисти не са се сработили още.

"Загубихме с 0:2, но ако видяхте сменихме доста футболисти в тима за този мач, нормално е като излезеш в такъв състав да допуснеш повече грешки", заяви Шиляк.

"Всички в клуба решихме, че трябва да направим промени и го направихме, това е момент, в които други футболисти могат да покажат какво могат, ще видим какво ще се получи", коментира Шиляк решението си да извади 4 титуляри от двубоя срещу Славия.

"Решението е не е мое, на щаба, общо е решението, в момента имам 18 футболисти, на които разчитам. В момента имам тези футболисти и разчитам на тях", допълни Шиляк.

"Можете да видите, че преди 1-2 години Ботев имаше други футболисти, дойдох тук в хода на сезона, това също беше допълнителна трудност за мен, не познавах играчите, не бях направил трансфери, ще дам най-доброто от себе си, професионалист съм, бих искал да остана тук, харесва ми, ще видим какво ще се получи", коментира наставникът на Ботев по повод дали иска да остане в България и начело на Ботев Пловдив.