Наставникът на Пирин Наджи Шенсой отново беше особено духовит след края на мача със Славия и поражението с 0:3. Той отдаде заслуженото на противника за победата и подложи на критика собствените си играчи заради разконцентрираната им игра. 

"Искам да честитя на Славия и на съдията, защото се справиха добре. Но ние заслужаваме всички критики, върнахме се на нивото от преди два месеца. До 27-та минута противникът ни не влизаше дори в половината ни, но с един фаул Карачанаков ни вкара от нищо. Но не е фатално да пуснеш гол, трябва да тръгнеш да реагираш", сподели Шенсой пред Diema Sport 2. 

Според треньора, момчетата му не са били духом в този мач, а явно са мислели за предстоящите празници. Той поиска и извинение от феновете за поражението, защото се чувства длъжен за това, че ги е извикал на стадиона, но "орлетата" не показаха духа от предишните си двубои. 

"Опитах се и аз, и помощниците ми да променим нещата на почивката. Футболният Господ ни глоби, защото не се поучихме от грешките си. Умните отбори се учат от грешките на другите, а ние имаме да учим много от този двубой. И все пак преди шест мача бяхме много зле, а сега сме от шест мача 12 точки. Само се надявам да не се върнем на психологическото ниво от октомври, когато бяхме много зле." 

"Искам да се извиня на феновете, защото аз ги повиках да дойдат, но те не видяха нищо от момчетата. Явно те бяха само тялом тук, а духом вече бяха около веселията за Нова година. Затова се извинявам на публиката", сподели още Наджи Шенсой пред камерата на Diema Sport 2. 

"Футболът е таква игра, че трябва да си концентриран във всеки мач. С телата само бяхме тук, но не и с глави. Усетих го това, направихме разбор. Усещах, че нещо не е красиво, но какво да направя, мога да ползвам само думи. За съжаление се върнахме там, където бяхме преди два месеца. А оттогава видяхте съвсем различен Пирин. Дано тази грешка ни е последна, защото напролет има само 16 мача, а битката за оцеляване ще е много жестока." 

"Днес имахме един пример, в който 11 глави мислеха различно. Преди успяхме тези 11 глави да са една, но сега те не мислеха и не чувстваха заедно. Трябва да има взаимопомощ, концентрация. Днес беше един оркестър, който свиреше на своя глава, а не заедно и музиката не е красива. И затова пак се извинявам на феновете, защото не успяхме да ги почерпим с хубава игра и три точки", сподели още Шенсой.