Отборите на Черно море и Пирин разделиха по точка в 28-я кръг на А група, завършвайки 1:1 в двубоя по между си. Черно море вече е с 29 точки в актива си, а Пирин натрупа 18 в битката за оцеляване в елитната ни дивизия.

Варненци остават без победа през пролетния полусезон, а Пирин все още няма победа като гост този сезон.

Черно море завърши мача с 10 човека след червен картон за Марк Клок в 85-ата минута. Пирин поведе в 86-ата чрез Димитър Благов, но домакините успяха да изравнят в третата минута на добавеното време на срещата и така двубоят приключи при 1:1.

Първото полувреме премина с леко преимущество на Черно море, но само с по една по-сериозна опасност за двата тима.

Иначе още в 5-ата минута се откри шанс пред Мартин Тошев, но той не успя да стигне до топката след пас към него в наказателното поле. На вратаря на Пирин Красимир Костов му се наложи на два пъти да се намесва в 8-ата минута след удари на Бакари и Георги Илиев.

Най-добрата възможност за гостите от Благоевград бе в 12-ата минута, когато Александър Башлиев получи топката и стреля, но Георги Китанов отрази удара.

В 29-ата митута пък дойде най-опасното положение за Черно море. Владислав Романов пусна към Бакари, който отправи силен удар, но Краси Костов отрази изстрела.

Двата тима приключиха при 0:0 първото полувреме, а второто тръгна с натиск на варненци.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

В 53-ата Педро Еуженио стреля, но неточно по посока вратата на Пирин. Десетина минути по-късно първо Пламен Николов, а после и Стенио пропуснаха пред вратата на гостите. Имаше и претенции за игра с ръка на футболист на Пирин, но без сигнал от страна на рефера.

В 67-ата минута бе една от най-добрите възможности за „моряците“ в двубоя след като стражът на гостите Краси Костов излезе и изби топката, която Бакари можеше да овладее в предни позиции. Само три минути по-късно отборът на Черно море пак се размина с попадение след няколоко опита с глава на домакините, а резултатът остана 0:0.

Най-интересното в срещата дойде след 80-ата минута. Първо в рамките на десетина минута Марк Клок получи два жълти картона и в 85-ата минута бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон, въпреки сериозните протести на домакините, че картонът е доста пресилен.

Минута по-късно гостите се възползваха от численото си преимущество и смута в защитата на Черно море. Димитър Благов получи удобна топка в наказателното поле на варненци и реализира за 1:0 в 86-ата минута.

Въпреки напрежението Черно море все пак успя да стигне до хикса, след като в 93-ата минута Матиа Курьор успя да се разпише за 1:1. В края благоевградчани пак можеха да излязат напред в резултата, но вратарят на варненци Георги Китанов внимаваше и спаси точката за своя тим.

Стартови състави:

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венков, Борислав Стойчев, Пламен Николов, Педро Еуженио, Стенио, Георги Илиев, Марк Клок, Матиа Курьор, Бакари, Владислав Романов

Пирин: Красимир Костов, Юлиан Попев, Стилиян Николов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Александър Дюлгеров, Костадин Дяков, Тодор Траянов, Илия Карапетров, Даниел Младенов, Мартин Тошев


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS