В отворено писмо до феновете и медиите, ОФК Пирин опроверга съобщенията за скандали в клуба, свързани с треньорския пост за предстоящия сезон в "А" група. Според ръководителите на клуба, медийните публикации "меко казано заобикалят фактите".

"Скандали в клуба не е имало и няма как да има. Треньорският щаб на Пирин изпълни поетия ангажимент и задачи, поставени от клуба, което донесе радост на всички нас. За бъдещето в тази насока трябва да се изчака случването на събития, които не са контролирани от клуба. Все още няма яснота по основни въпроси, въобще свързани с българския футбол. Когато пред клуба има ясна картина за предстоящото, ще бъдат поставени реални цели и задачи, както и ще бъдат потърсени правилните хора, които могат да се справят с тях според техните и клубни претенции и възможности." 

"Призоваваме медиите и привържениците на Пирин, желаещи да бъдат коректно информирани, да не се поддават на зловредни слухове и интриги, а да разчитат на информацията, която винаги могат да получат директно от клуба", се казва в съобщението на ФК Пирин."

Както е известно, вчера в пресата се появиха твърдения, че треньорът на Пирин Наджи Шенсой е напуснал отбора след скандал с изпълнителния директор Венко Попов. Повод за скандала станал зачеркнат списък с набелязани имена за селекция. Шенсой е поискал нови вратари, бранители, един халф и един нападател./БГНЕС