Наставникът на Литекс Лауренциу Регекампф похвали играчите си за победата над Черно море с 1:0 в 9-ия кръг на А група, ала в същото време им обърна внимание на многото пропуски в срещата.

Данило Асприля и компания спокойно можеха да се поздравят с по-изразителен успех, но пропиляните възможности и чудесните намеси на Георги Китанов задържаха „моряците“ в мача до 73-ата минута. Тогава резервата Бьорн Маарс Йонсен реализира след чудесна акция на ловчанлии, а към края те бяха улеснени от изгонването на Мехди Бурабиа.

„Щастлив съм, че днес направихме много добър мач. Това е позитивното. Негативното е, че от многото шансове се разписахме само веднъж. Трите точки обаче са много важни за нас“, каза Регекампф.

„За нас беше много важна паузата за националните отбори, тогава работихме много усърдно. Направихме тим билдинг, проведохме някои неща, които искахме. Трябва да гледаме ден за ден какво се случва.“

Първенството за Литекс продължава с дерби срещу Лудогорец в Разград, за което румънският специалист има големи амбиции. „Преди мача с Лудогорец имаме мач за Купата. Разград е възможност за нас да покажем, че можем да бъдем шампиони“, каза той пред камерата на телевизия Diema Sport.