Помощник-треньорът в Литекс Евгени Колев поздрави своите момчета за успеха с 2:0 над шампиона Лудогорец в първия кръг на новия сезон в А група. Специалистът сподели, че "оранжевите" са спечелили благодарение на компактната си игра и показания отборен дух.

Той също така описа победата като заявка от ловчанлии, които искат да играят сериозна роля в шампионата.

"Много сме щастливи от тази победа, наистина заслужена за нашия отбор. Играхме с много желание и тактическа дисциплина, със спазване на всички оказания и смятам, че справедливо спечелихме", коментира Колев, който говори вместо изгонения по време на мача Люпко Петрович.

"Искахме да заличи това лошо петно – отпадането от Йелгава. Мисля, че голямото желание на футболистите направи разликата. Отборът игра компактно, задружно. Наистина играхме като отбор и смятам, че с това победихме"

"Бяхме подготвени за този мач, знаем как играят те, знаем и какво искахме ние. Това, че Лудогорец не са този отбор, който бяха, не е наш проблем. Ние дадохме заявка, че ще играем сериозна роля в първенството. Който ни взема насериозно добре. Ние ще се стремим да играем мач за мач."

"Като гледам, българските отбори приключваме рано в евротурнирите, не мисля, че ранното ни отпадане ще бъде някакъв коз за нас."

"Да, предстои ни тежък мач на Герена. Подготвяме се за него и се надявам да извлечем максимума."