Треньорът от щаба на Берое Пламен Липенски даде любопитно интервю за предаването „Преди кръга в А група“ по Diema Sport, в което сподели спомени от шампионския сезон на Берое 1985/86, когато е част от състава, а освен това говори и за настоящите амбиции на старозагорския клуб.

„15 години работих в Португалия без прекъсване, а когато ми се обади Петър Хубчев не мислих два пъти и веднага се върнах в родния ми отбор“, започна Липенски, който е част от щаба от 2013 година.

„85/86 правехме отбор, който да не изпадне от А група и да влезе в шестицата, а ние станахме шампиони.“

„Миналата година същата ситуация бе с ЦСКА, не можахме да излезем начело, дано този път това наше желание се осъществи“, заяви Липенски, относно предстоящия мач с Лудогорец и възможността Берое да заеме първо място в класирането.

„Не е мираж (Берое да стане шампион б.р.), но трябва много умно и вярно да се работи към такива успехи. Второто място от миналия сезон за мен е равно на спечелването на шампионската титла от 86-а година. Спечелихме и купата и Суперкупата.“

„Хубчев умее да ги мотивира. Дължим успехите на здравата съблекалня и здравата мотивация. Нищо не крием от момчетата. Това е тайната на нашия успех. Никой треньор не може да каже, че дотук е пределът. Никой не може да каже, че това е завършен проект. Винаги искаме да постигнем нещо ново.“

„Времената са други, но конкуренцията винаги съществува. Тогава Левски и ЦСКА бяха преименувани, но си бяха Левски и ЦСКА. Сега не намирам разлика. Всеки може да бие всеки. Конкуренцията си остава. Нашата професия винаги е свързана с напрежение“, допълни Липенски.