Старши треньорът на Левски Пепе Мурсия е разузнал в детайли играта на следващия съперник на тима в първенството Локомотив София.

На брифинга преди мача Мурсия впечатли с подробен анализ на играта на столичните "железничари".

"Локомотив има много добри централни защитници. Халфът пред тях им дава много добър баланс. Офанзивните халфове доста се движат, работят добре в атака. Играчите на Локомотив се позиционират добре. Търсят дълбочина, играят с дълги топки. Ще опитаме да пробием противниковата защита със скорост при боравеното с топката. Важно е да не губим топката в спорните зони, защото това би позволило на съперника да организира контраатаки. Трябва да имаме търпение и да чакаме своя момент", коментира Мурсия.

Испанският специалист призна, че в отбора има напрежение след загубата във вечното дерби от ЦСКА.

"Нормално е да има напрежение след загубата от големия съперник. Но напрежение има на всяко работно място. Трябва да мислим позитивно и да сме оптимисти", каза Мурсия. Той разкри, че нападателят Валери Домовчийски е възстановен от контузия, но Пламен Крумов и Валери Божинов не са готови и ще пропуснат срещата с Локомотив. Мурсия не пожела да разкрие кой ще пази на вратата в утрешния мач.

"Със сигурност утре ще имаме вратар. Ще пази този, който е най-подготвен. Една от трудностите е, че опознавам качествата на играчите в движение. Не го казвам като извинение, но така стоят нещата", каза още Мурсия.