Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов заяви след поражението на Славия, че „канарчетата“ са загубили мача по много елементарен начин.

„Видимо неуспешно играем срещу отбора на Славия. Бяхме равностойни и на моменти дори владеехме инициативата. Имаше доста единоборства и сблъсъци в средата на терена. Получихме много лек гол. Поздравявам отбора на Славия за успеха. Системата ни на игра по-скоро бе 3-4-3, но за схемите няма смисъл да говорим. Добре владеехме инициативата. Не допускахме отбора на Славия да създава опасни положения пред нашата врата“, коментира Костов.

„Загубихме мача по много елементарен начин, заради което съжалявам“, добави треньорът на Ботев.

„Успяхме да стабилизираме някои неща. Нямаше много статични положения пред нашата врата. Отборът загуби доста от самочувствието си. Отборът е доста мачове без победа. Нормално е да се притеснявам, защото момчетата са млади. Те дават всичко от себе си и трябва да ги подкрепяме. Надявам се през следващия сезон да бъдем много по-добре и като представяне, и като класиране. Тенденцията е да разчитаме на младите футболисти. За Ботев всички мачове са трудни. Чужденци почти нямаме в състава. Всички мачове за нас са трудни и сложни“, каза още Николай Костов.