Наставникът на Ботев Николай Костов имаше противоречива оценка за представянето на тима си в мача с Монтана. Той беше доволен от представянето им преди почивката, когато водеха с 1:0, но след почивката допуснаха пълен обрат и това не се хареса на специалиста. 

Точно затова треньорът не е доволен от случилото се на терена в Коматево и сподели, че много съжалява за получилия се резултат, въпреки че "канарчетата" стигнаха до равенството в продължението с гол на Тодор Неделев. 

"Мога да разделя нещата а положителни и отрицателни. Хубавите неща бяха преди почивката, играхме хубав и комбинативен футбол. Но това не продължи след почивката. Тогава получихме гол от дузпа и момчетата се стъписаха, получи се напрежение. Получи се неудобен резултат за нас, но използваха момента, когато бяхме паднали", сподели Костов пред Diema Sport. 

"Но мога да поздравя момчетата си, че притиснаха противника, принудиха го да играе в глуха защита и вкарахме прекрасен гол чрез Тошко Неделев. Футболът е психология. Много добър футбол преди почивката, съжалявам, че не вкарахме и втори гол. Със сигурност сме огорчили привържениците, съжалявам много." 

"При атака на нашия отбор се получи рикошет, топката стигна до нашето наказателно поле и се стигна до дузпата, не мога да съм доволен от това", добави наставникът на "канарчетата". 

После той говори за случващото около тима и преговорите за нови договори на играчите. Цели 12 от тях са обвързани само до края на сезона, но според него още е рано да се знае кой преподписва. Той коментира и случая с вече освободения Мариян Огнянов и критиките му към ръководството. 

"Разговаряме с всички футболисти, размишляваме ежедневно, оценяваме ги по качества и по патриотизъм към клуба. Всеки ще уведомим за резултатите от разговорите между нас и тях и ще видим." 

"Няма да отговарям на Мариян Огнянов, на него му бяхме дали пълната власт на терена и в съблекалнята. Нека той говори и той да обвинява, аз няма да го коментирам", завърши Костов.