Наставникът на Ботев Пловдив Николай Костов заяви, че „канарчетата“ ще вземат около 7 нови играчи за следващия сезон. Той поясни, че сред новопривлечените ще има както българи, така и чужденци.

Специалистът говори след успеха с 2:1 над Лудогорец в първия мач от последния 36 кръг на А група.

„Знам, че това е първият ни успех срещу Лудогорец. Мисля, че те играят дори в този си състав приятен футбол. Мисля, че стана хубав двубой. С тази победа няма как да затоплим сърцата на нашите фенове, но на пръв план е важно да се възстановят нашите играчи, да починат добре, да започнат подготовка. Надявам се следващата година да е по-добра за нас“, започна Костов.

„Сега тепърва се подписват договори, ще има нови играчи, мисля, че всяка новост е надежда за ново начало. Около 7 нови ще има. Оставаме и младите, които се изявяват добре. Ще има и българи, и чужденци. Къде ще играем следващия сезон, го обсъжда нашата администрация, аз не мога да отговоря. Искам да изградим стил на игра. Това е цел номер едно. Мисля, че и сега изграждаме добър стил, приятен за гледане. Надяваме се и да е печеливш“.

„Аз съм заявявал много пъти. Искам Неделев да остане в нашия отбор. Той дойде в състояние, в което не бе пълноценен, но даде всичко от себе си“, каза още Костов.