В нажежен до червено сблъсък Ботев за втори път през сезона надигра Пирин с 1:0. Срещата от 13-ия кръг на А група бе първа за Наджи Шенсой на пейката за благоевградчани, но наставникът досущ като своите предшественици трябваше да преглътне поражението. Пирин имаше всички шансове да измъкне нещо повече от Коматево заради необмислените действия на Божидар Васев, който бе изгонен за два жълти картона в рамките на 5 минути още през първото полувреме. Васев бе една от двете принудителни смени за Ермин Шиляк,  чийто риск с пускането на контузения Орлин Старокин като титуляр можеше да струва много скъпо.

Въпреки това „жълто-черните“ се поздравиха с успеха благодарение на първия гол на Грегър Нелсън за тях в средата на втората част. В края на мача пък и Антон Костадинов от Пирин бе изгонен от игра, за да може и двата тима да финишират с по 10 души.

Срещата не започна на особено високи обороти, макар домакините без особени усилия да наложиха контрол върху топката и лек териториален превес. Пловдивчани имаха никак нелошо положение в 5-ата минута, когато дебютиралият Грегъри Нелсън гардира топката отляво и я прехвърли над Александър Башлиев, за да може Лазар Марин да пробие в наказателното поле. Левият бек изненада донякъде вратаря с това, че реши да стреля към далечния ълъг, но все пак Красимир Костов отрази.

Неприятните мигове за домакините започнаха в 17-ата минута, когато Лъчезар Балтанов получи тежка аркада вследствие на въздушен сблъсък. Медицинският екип безуспешно се опита да спре кръвотечението и се стигна до принудителната смяна с Мариян Огнянов.

В последвалите минути единоборствата между играчите доста се изостриха и в повечето време дори преминаваха в груба игра. Това доведе и до втора принудителна промяна при „канарчетата“, като стартиралия с болки Орлин Старокин не съумя да ги превъзмогне и напусна игра за сметка на Божидар Васев.

Влизането на последния в игра обаче се оказа проблемно, понеже крилото се включи без разрешението на главния съдия. Петър Доровски си размени остри реплики с него и му вдигна жълт картон, а след това Васев трябваше да изпълни повторно процедурата по влизане в игра.

Пет минути по-късно халфът съвсем се превърна в грешник, след като си изкара безумен втори жълт картон. Той влезе изключително опасно в краката на Антон Костадинов, а реферът не се подвоуми и за миг, преди да го изгони.

Това вкара импулс в играта на Пирин, който вече държеше здраво инициативата. Въпреки това момчетата на Наджи Шенсой трудно стигаха до добри положения и нулевото реми се запази до почивката.

След нея Пирин продължи активно да търси гола и в 47-ата минута Маркиньос завъртя топката от фаул към вратарското поле. Отдясно бе изпуснат Стилиян Николов, който стреля с глава покрай близката греда.

Ботев също не се бе отказвал да преследва победата и в 57-ата капитанът Йордан Христов отправи тежък шут с левия крак от ъгъла на наказателното поле. Красимир Костов бе прехвърлен, ала кълбото прелетя и половин метър над гредата.

В средата на полувремето само в рамките на секунди Пирин изпусна най-чистата си възможност, докато Ботев реализира своята. Първо в 65-ата Маркиньос даде тон с напориста игра отдясно, когато отне топката и тръгна напред. Той намери зад точката на дузпата Мартин Тошев, който се засуети и реши да остави за резервата Благой Наков. С хубав финт той си отвори коридор за стрелба, но бранител застана на пътя на изстрела му и топката прелетя в корнер покрай левия стълб.

Ботев бе безкрайно клиничен в другия край на терена, където Даниел Генов и Рахави Кифуети размениха чудесни пасове, а българинът изведе своя съотборник сам отдясно. Конгоанецът центрира по тревата и Нелсън ознаменува дебюта си с гол след мощен шут от упор – 1:0.

Следващите минути бяха критични за гостите, които съвсем се оплетоха в отбрана и по чудо в 71-ата Кифуети не се разписа. Мариян Огнянов елегантно прехвърли топката за крилото над отбраната, а тъмнокожият футболист проби под остър ъгъл към вратата. Последва много силен изстрел по диагонала, който прелетя в аут.

Благоевградчани се посъвзеха накрая и пак натиснаха противника. В 77-ата Александър Башлиев направи супер рейд отдясно, който му позволи да нахлуе в наказателното поле. Крайният защитник сви към Маркиньос, който чакаше на метър-метър и половина пред вратарското поле. Бразилецът стреля мощно към вратата и намери тялото на вратаря Виктор Голас, който спаси.

Седем минути преди края Наков направи втория си голям пропуск в срещата. Антонио Хаджииванов получи на добра позиция отляво и хитро пусна остро подаване зад точката на дузпата. Там Наков стреля от движение, но на сантиметри покрай основата на дясната греда.

Надеждите на Пирин угаснаха съвсем в 88-ата минута, когато груба проява на Антон Костадинов изравни силите на терена. Опорният полузащитник удари с лакът Огнянов при борба за висока топка и тъй като вече имаше един жълт картон от първата част също пое преждевременно към съблекалните.