Радослав и Борислав – най-известните близнаци в българския футбол. Братя Цоневи са родени на 29 април 1995 година в Благоевград. Започват да тренират в Пирин, но още на 14-годишна възраст преминат в школата на Левски. Логично – и двамата ще изпитват по-различни чувства в неделя, когато „сините“ приемат Пирин на стадион „Георги Аспарухов“.

„С доста от по-младите момчетата сме играли заедно. Винаги, когато играем срещу Пирин е по-особено чувството “, сподели Борислав Цонев.

„Разбира се, че очаквам победа. Надявам се и в следващите мачове, които предстоят да вземем повече точки. Трябва да трупаме самочувствие и да се доближаваме до първото място, ако ни върнат точките, се надяваме да станем шампиони, въпреки че имаме малък шанс“, коментира неговият брат Радослав.

Контузеният Борислав Цонев предпочита да не гледа назад. „Мисля, че възстановяването ми върви нормално. Започнах с отбора да тренирам. Надявам се в най-скоро време да взема участие“, коментира Боби Цонев.

Левски и Пирин ще играят с топката за финала в ШЛ

Гледайки отстрани двубоите на Левски Борислав влиза в ролята на коректив на своя брат.

Цоневи подписаха първите си професионални договори с тима преди три години. „Тези спекулации, че ще ходим в Ботев не са верни.“

Борислав, оказва се, е по-големият от двамата, с цели 10 минути. Но кой е по-добрият футболист от двамата? Отговорът на близнаците можете да чуете във видеото.

Левски посреща Пирин в неделя, 13 март, от 16.15 часа. Срещата може да проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2 и на честотите на Дарик радио. 

Повече информация преди мача можете да видите тук:


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS