Черно море нанесе седмото поражение на Пирин Благоевград от началото на шампионата, след като надигра гостуващия тим на Неделчо Матушев с 1:0 на своя тича. Срещата от 10-ия кръг бе решена от ранната грешка в защитата на благоевградчани, която помогна на Симеон Райков да се разпише. Начинът, по който се стигна до попадението, като че ли казва всичко за качеството на двубоя, който без съмнение може да претендира за един от най-слабите дотук през сезона.

Първото полувреме на мача бе на километри разстояние от определения като „интригуващо“ и „динамично“, защото неточностите изобилстваха и от двете страни. Домакините доста леко наложиха превес при владеенето на топката, но трудно успяваха да се възползват от това. Играта често беше накъсвана и от нарушения, които станаха и една идея по-груби след попадението на Симеон Райков в 13-ата минута.

Попадението буквално падна като гръм от ясно небе и вината беше на опорния халф Антон Костадинов. Той се хвърли на шпагат да пресича подаване на Вилиян Бижев към Живко Петков, което така или иначе щеше да бъде прихванато от Румен Сандев. Намесата на Костадинов обаче се превърна в идеален извеждащ пас за Райков отляво, който нахлу в наказателното поле и с шут долу в близкия ъгъл откри за 1:0.

Въпреки попадението нивото на динамика не само, че не се вдигна, но дори останаха впечатление, че и Черно море намали усилията си. Пирин пък така и не можа да измисли нищо смислено пред вратата на Георги Китанов, като единственият запомнящ се момент беше бруталното влизане на Янко Сандански в краката на Марк Клок. Съдията Адриан Петров можеше съвсем спокойно да изгони вътрешния халф на гостите, но предпочете да го накаже само с жълт картон. Впоследствие холандецът на два пъти получи контузия

Второто полувреме започна доста по-обещаващо, като още в 51-ата минута Вилиян Бижев с чудесен пас над отбраната изведе Райков отляво в наказателното поле. Крилото шутира без забавяне към близкия ъгъл, а Красимир Костов изби.

Влизането в игра на Тони Тасев за Пирин веднага пораздвижи играта на благоевградчани и в 58-ата минута те като по чудо не изравниха. Младокът само секунди след появата си на терена размина двама защитници на домакините отляво, нахлу в наказателното поле и извади назад за Маркиньос. Бразилецът беше абсолютно непокрит на около 7-8 метра и учудващо шутира право в тялото на вратаря Георги Китанов, а после и Мишо Венков изчисти от голлинията.

Въпреки ранните възможности и след почивката тенденцията към по-груби влизания се запази. Този път гостите имаха доста основателни претенции за втори жълт картон на Бижев, който в рамките на секунди направи два много сериозни фаула срещу Тасев и Карапетров. Съдията обаче не го санкционира, а Никола Спасов реагира навреме и извади нападателя си от игра.

Варненци направиха необходимото, за да изнесат играта далеч от наказателното си поле и почти до края не допуснаха никакви опасности пред Китанов. Критичната ситуация дойде в 87-ата минута, когато резервата Мартин Тошев хубаво „завъртя“ пазача си отдясно в наказателното поле и центрира остро по тревата. Топката прелетя покрай Китанов, който опита да пресече, но Маркиньос и капитанът Юлиян Попев един след друг се разминаха пред празната врата.

Така с 14 точки Черно море застигна Берое във временното класиране преди двубоя на старозагорци в Монтана. Заради по-лошата си голова разлика "моряците" остават шести с аванс от 5 точки именно пред монтанчани. Пирин пък е твърдо последен с едва три точки на сметката си.