Черно море победи с 3:0 Ботев в последния си мач на "Тича" този сезон. Тази битка нямаше никакво значение за крайното класиране, но все пак предложи доста хубав футбол, а и някои емоционални моменти. 

Бакари, който най-вероятно си тръгва от "Тича", откри резултата, след това капитанът Георги Илиев удвои, а сигурният напускащ Матиа Курьор оформи крайния резултат в последните минути, с което подобаващо се прости с боготворящите го фенове. 

Иначе мачът предложи предимно здрава битка, отколкото зрелищни моменти. Но поне началото му беше доста интересно. Още в 3-та минута домакините можеха да поведат, след като Георги Илиев намери Бакари зад защитата, но ударът на испанеца срещна сглобката на вратата. 

И гостите отговориха подобаващо. В 9-та минута центриране на Тодор Неделев от пряк свободен удар стигна до Милен Гамаков, който обаче не можа да стреля с глава, а негов съотборник от 3-4 метра не можа да засече топката и вратарят Георги Китанов улови. 

За доста време обаче това бяха единствените интересни ситуации пред двете врати. Божидар Васев опитваше да тормози защитата на варненци, но нещата не му се получаваха. Той стреляше от дистанция, но стражът беше на мястото си. 

В другия лагер много активен беше Матиа Курьор, за когото това е последен мач на "Тича". Но и националът на Мартиника нямаше особен успех при пробивите и ударите си. Бакари също беше активен, но не можеше да намери целта. 

Така постепенно се стигна до 25-та минута, когато Черно море поведе. При едно центриране на Георги Илиев от пряк свободен удар Бакари изпревари вратаря Виктор Голас и с глава откри резултата. 

След този развой "канарчетата" се поактивизираха. Тодор Неделев, очаквано, беше най-голямата опасност за противниковата врата. Негово центриране в 30-та минута не беше оползотворено от Йордан Христов, а след това негов удар от 35 метра беше спасен от вратаря. 

В 38-та минута и младият Лазар Марин можеше да се разпише с далечен изстрел, но топката мина на сантиметри над гредата. Така в крайна сметка повече попадения до почивката не паднаха и Черно море се оттегли след полувремето с гол аванс. 

Втората част започна с лек натиск на гостите от Пловдив. Те отправиха няколко опасни изстрела, но най-чистото положение се откри пред Лазар Марин. В 50-та минута Тодор Неделев го намери пред наказателното поле и той стреля, но топката мина на сантиметри в аут. 

Черно море обаче не се притесни от това и отвърна на натиска по най-добрия възможен начин. Първо Симеон Райков претендираше за дузпа в 58-та минута, но реферът не свири такава.

А при продължението на атаката Марк Клок намери перфектно Георги Илиев отдясно в наказателното поле, той финтира Йордан Христов и с прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл препарира Голас за 2:0. 

Това сякаш предреши окончателно всичко на терена. Постепенно и физическите сили понапуснаха "канарчетата", но те опитваха, колкото могат, да се върнат в мача. И имаха страхотна възможност за това в 68-та минута, но тогава Божидар Васев не можа да намери целта от около 7-8 метра. 

В последния четвърт час на мача времето над Варна се развали много и това предреши случващото се в последните минути. Заваля проливен дъжд и задуха почти ураганен вятър, което направи условията много тежки. 

Това предопредели доиграването на мача при този резултат. Трябва обаче да се отбележи, че младите Исмет Рамадан и Милко Георгиев направиха дебют за "канарчетата" в А група и въпреки нахъсаната си игра, не можаха да стигнат до чисто положение и гол. 

До края остана време и за една емоционална ситуация. В 88-та минута Матиа Курьор се разписа, за да оформи крайното 3:0, след като открадна една топка в центъра на терена от Филип Филипов. Той напредна и прехвърли Виктор Голас за попадението си, което беше неговото последно на стадион "Тича". От следващия сезон той отива в чужбина. 

Така Черно море победи с 3:0 и си гарантира минимум шестото място в класирането, но това едва ли грее феновете, които се надяваха да се повтори представянето от миналата кампания и ново участие в Лига Европа. Ботев пък ще завърши седми със своите 30 точки и доиграва сезона без напрежение.