Отборът на Монтана записа изключително драматична победа над Черно море в А група. Възпитаниците на Емил Евлев се поздравиха с ценните три точки след 3:2 на стадион „Огоста“, а победният гол падна в допълнителното време на срещата.

За последно Монтана записа победа в шампионата на 27 септември и оттогава не познаваше вкуса на успеха. Трите точки са първи и за наставника Емил Велев, който до този момент редуваше загуби и равенства.

Победата доближи Монтана само на две точки от прекия си конкурент за бараж Пирин, а двата тима предстоят да се изправят в директна битка на „Огоста“.

Първите си голове с фланелката на Монтана записаха Иван Коконов и Иван Стоянов, а победното попадение за домакините бе дело на Атанас Илиев. За Черно море точни бяха Симеон Райков и Матиа Курьор от дузпа.

Очаквайте подробности!

Мачът започна с лек териториален превес за домакините, които още в първите няколко минути успяха да стигнат до две положения пред вратата на Черно море. Още в 5-ата минута Иван Минчев пробва късмета си с далечен удар, който обаче премина покрай вратата.

Следващата възможност в мача бе за Иван Коконов, който се възползва от груба грешка на Мишо Венков в отбраната на гостите и излезе очи в очи с Георги Китанов, но не успя да преодолее стража на „моряците“.

След четвърт част игра дойде и първото по-интересно положение пред вратата на домакините. След центриране отдясно, Оливие Боне не успя да изчисти добре топката и попадна на крака на Гоерги Илиев. Капитанът на Черно море стреля, но точно в обсега на вратаря Христо Иванов.

Постепенно тимът на Никола Спасов започна по-често да гледа към противниковата врата, като първо Курьор стреля от далечно разстояние, но в аут, а малко по-късно Георги Илиев имаше претенции за дузпа, които обаче не бяха уважение от рефера Георги Кабаков.

Резултатът в мача бе открит в 28-ата минута след отлична атака за домакините. Бившият нападател на Черно море Иван Коконов се оказа на точното място след прекрасна комбинация на Оливия Боне и Сергей Георгиев отдясно. След двойно подаване между двамата, Георгиев подаде успоредно на голлинията, а Коконов реализира.

Отговорът на гостите обаче дойде почти незабавно. Само две минути след откриването на резултата, Черно море изравни. Тодор Паланков намери по отличен начин Симеон Райков в наказателното поле на Монтана, а крилото на Черно море стреля изненадващо от въздуха с левия крак и направи резултата 1:1.

До края на първата част Стенио получи удар в главата и трябваше да бъде заменен в редиците на Черно море от Марк Клок.

Цялата драма обаче остана за втората част. След почивката Монтана отново започна по-добре от своя противник и успя да вземе нова преднина. Това се случи в 54-ата минута, когато Иван Минчев изведе отлично Коконов, който стреля силно и затрудни максимално вратаря на Черно море. Китанов се опита да избие топката, но тя попадна в Иван Стоянов, който не срещна трудности да се разпише в опразненада врата.

Осем минути преди края Черно море стигна до дузпа, след като Георги Ангелов фаулира Пламен Николов, а Матиа Курьор не сгреши от бялата точка.

Домакините все пак показаха изключителен характер и съумяха да стигнат до трите точки в продължението на мача. Петър Атанасов се възползва отлично от груба грешка на Марк Клок, открадна топката и центрира в наказателното поле, където Кулибали не успя да изчисти и прати коженото кълбо в краката на Атанас Илиев, който от няколко метра нямаше как да сгреши.

През втората част други две попадения на домакините бяха правилно отменени заради засади.