Новото зимно попълнение на Монтана Набил Еженави придоби популярност по-бързо отколкото може би сам си е представял. Алжирецът с култовото име набързо се превърна в тема номер 1 не само сред феновете на клуба, но и в интернет пространството.

Като се има предвид, че наставник на монтанчани е Емил Велев, със сигурност много хора искаха да разберат как е преминало първото занимание на 22-годишният полузащитник. Кокала без съмнение е един от най-големите футболни зевзеци у нас, а от отбора не скриха, че е имало доста смях при поименното изброяване на състава.

„Още на първата тренировка треньорът изброи имената ни, а на моето наблегна специално и всички започнаха да се смеят. Аз не знаех защо“, припомни си Еженави.

На помощ му се притекъл вратарят Христо Иванов, който се постарал да изясни на новия си съотборник на какво се дължи странната реакция. „Обясних му какво значи „набил“, какво значи и другото, за което го бъзикат, за да не се сърди и да приема нещата с усмивка. Това са футболни шеги, които не са много за пред камера“, обясни стражът, който направи интересен паралел с един от играчите на Лестър - Дани Дринкуотър. „Това е като оня от Лестър Дринкуотър, дето пие вода. В Монтана вода има сутрин между 7 и 7,30, при това само за очите“, добави Иванов.

Наставникът на Монтана Емил Велев не крие, че е доволен от трансфера, макар да признава, че Еженави ще се нуждае от повечко време за адаптация. „При него има скоростна техника, бързина, качествата му са доста нестандартни. Ще му трябва обаче немалко време да се адаптира към нашия отбор, за да разгърне своите качества“, заяви специалистът.

Набил Еженави от своя страна показа амбиция, като заяви, че очаква да играе още в първия мач на тима за новия сезон – домакинството срещу Лудогорец от 22-ия кръг на А група.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS