Старши треньорът на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев призна превъзходството на Ботев в дербито, спечелено от „канарчетата с 2:0 в Коматево.

„Виждате, че загубите не се отразяват добре. Не мога да обвиня момчетата, стараят се, дават каквото могат. Ботев имаше по-голям късмет. Вкараха си двата гола от ситуации, които не предвещаваха попадения, а ние не успяхме да си вкараме положенията. Това е разликата. Това са възможностите на футболистите в момента. За пореден мач не се получава това, което искам. Ситуацията със Спас Делев е, че не може да го картотекираме. Стараем се да привлечем играчи в предни позиции, но по време на първенството става трудно.“, коментира Матушев след загубата от Ботев.

„Напрежение винаги има във футбола и треньорския пост. Локомотив не зависи от една победа или загуба. Зависи от фенове и тяхната визия. Стараем се след всеки мач да променяме нещата и да се футболистите да се мотивират повече. Опитваме се да променим както физическите, така и техническите качества на футболистите, но всичко става бавно и постепенно.