Старши треньорът на Пирин Неделчо Матушев не успя да скрие разочарованието си от поражението с 0:3 от Славия. Наставникът уважи съперника, като обяви успеха на „белите“ за заслужена.

„Не успяхме да отбележим ситуациите, които създадохме. Имахме повече положения. Трябва да видим дали има дузпа, но моите играчи казаха, че са играли чисто. Славия си вкара положенията и заслужено спечелиха. Трябва ни повече увереност, може би самочувствие и концентрация пред гола“, сподели Неделчо Матушев.

„Всеки треньор трябва да е доволен не само от първите минути, а от 90 минути. Постараха се, но все пак си оказа влияние. Имаме доста млади момчета, на които им трябва опит, самочувствие и увереност, особено пред гола.“

„Нашата цел беше да привлечем колкото се може повече момчета, излезли от школата на Пирин, но не се получи, затова се обърнахме към Маркиньос и Бергонси, В атаката нямахме достатъчно опции, трябват ни още играчи“, коментира още треньорът на Пирин.

Относно правилото за играч под 21 години, който да стартира мачовете в А група, Матушев сподели: „Ние имаме двама или трима в този мач. Колкото повече успяват да интегрират такива играчи в отборите, толкова повече ще има и за националния селекционер.“