Наставникът на Пирин Благоевград Неделчо Матушев сподели след загубата от Локомотив Пловдив, че тимът му е изиграл най-слабото си полувреме от началото на сезона. „Смърфовете“ се наложиха с 2:1, а голът за Пирин бе едва вторият гол за благоевградчани от началото на кампанията.

„Голът е слаба утеха. Направихме едно слабо първо полувреме, което повлия на резултата. Това може би е най-слабото ни полувреме от началото. Хубаво е, че вкарахме гол. През второто полувреме водихме играта. Ако бяхме вкарали по-рано можеше да се развие по друг начин мачът. Жалко, че пропиляхме първото полувреме“, коментира Матушев.

„Всеки един мач е отговорен за нас. Локомотив има опитни футболисти и това повлия през първото полувреме. Отборът ни е млад, показва не лошо лице през второто полувреме.

Всеки път говорим едно и също. Всеки е в правото си да протестира. Има хора, които решават тези неща. Ние градим визия на Пирин в дългосрочен план. Надявам се тези млади футболисти да бъдат уверени в себе си. Липсват ни голове, футболът е на голове. Имахме много ситуации, много по-чисти от на Локомотив, но не успяхме да вкараме. Това са футболистите на Пирин и с това разполагаме. На някои не им харесва. Спокойствие няма в нито една професия. Когато има спокойствие се работи по-лесно. Работим под напрежение в една неблагоприятна среда, но точно в такава среда можем да се изградим като отбор“, завърши той.