Както всяка календарна година месец януари отваря трансферния прозорец, а клубовете в първенството на България се възползват от създалата се възможност. Зимните месеци таят в себе си много любопитни моменти, въпреки че в по-голямата част от тях не се играят официални мачове.

Нека обаче си припомним какво се случи в началото на календарната 2016 година – през изминалия сезон в А група.

Левски привлече седем нови и продаде осем играчи през зимата, а амбициите отново бяха сериозни.

Лудогорец и Георги Дерменджиев решиха, че не се нуждаят от подсилване, но в тима не липсваха раздели. Тръгнаха си Михаил Александров и Александър Александров.

В Берое заложиха на футболисти с опит в А група. Останалите клубове от шампионата също решиха да привлекат играчи, в опит за по-добро представяне през пролетния дял.

В Славия очакваха нов наставник, като избраникът на Венцислав Стефанов е Александър Тарханов.

Няколко седмици по-късно шампионатът беше подновен. Краят на февруари донесе първите мачове от новия полусезон, а в още първите състезателни минути шампионът Лудогорец на практика си осигури нова титла.

Какво още се случи през месеците февруари и март 2016 година в българското първенство и взели ли са си поуки родните футболни специалисти, можем да научим само ако се обърнем назад към миналото. Да го направим с разширения обзор по DIEMA SPORT.