Лукас Саша е познат у нас от изявите си в ЦСКА. През сезон 2012/13 той изигра 29 мача за тима, в които реализира два гола. Едно от тези попадения падна именно във вратата на неговия настоящ тим – Лудогорец. Халфът направи и асистенция при успеха с 2:1 на ЦСКА в Разград за Купата на България. Сега вече е част от шампиона на страната.

„Преди три години играх за ЦСКА и още тогава разбрах колко е трудно да се изправиш срещу Лудогорец. Когато ме потърсиха от разградския клуб приех веднага. Това е голям отбор, а и огромно предизвикателство за мен. Радвам се, че съм тук“, коментира Лукас Саша пред Diema sport.

Лудогорец излиза в първата си контрола на австрийска земя срещу Краснодар. Срещата можете да наблюдавате по Diema sport и Gong Play. Maчът ще следим и на живо в Gong.bg.

„Помня мача за Купата, в който вкарах гол и отбелязах асистенция. Но човек не бива да живее с миналото. Сега насочвам своите усилия към добро представяне с новия си тим“, добави халфът.

Дали Лукас Саша ще успее да замени Фабио Ешпиньо?

„Ще се опитам, тук конкуренцията е огромна. Има много равностойни футболисти, ще ми е трудно, аз никога не се предавам.“

„Говоря испански, английски, португалският не е труден, така че комуникацията с треньора няма да е трудна, а и футболният език е един и същ. Нашата цел е отново да влезем в групите на Шампионската лига. В контролата с Краснодар резултатът няма да е важен, а играта. Тези проверки трябва да ни подготвят по най-добрия начин за първия ни мач“, коментира още Лукас Саша.