Локомотив Пловдив взе първа победа този сезон, след като се наложи над Левски с 1:0 на "Лаута".

Пловдивчани нямаха успех у дома над "сините" от повече от три години, но заслужиха трите точки след сериозна битка.

Въпреки че получи картотека, нападателят на Левски Умар Диаби бе оставен на пейката и се появи за последния четвърт час от мача.

Първото полувреме бе доста безидейно, а подгизналият от дъжда терен не позволяваше много технични отигравания.

Най-чистото положение в тези 45 минути се откри пред Атанас Курдов -след центриране на Роман Прохазка отдясно, Курдов бе намерен в наказателното поле, но с левия крак не успя да засече право в мрежата от пет метра.

За Локо Пд в 38-та минута Велковски опита пробив отляво, стигна до вратарското поле, но опитът му да промуши топката покрай Белаид до свой съотборник не успя.

Мартин Камбуров и Роман Прохазка имаха по едно падане в наказателното поле през първото полувреме, но и двата случая не бяха уважени по никакъв начин от рефера Станислав Тодоров.

Малко повече от минута бе изминала от второто полувреме, когато Бирсент Карагерен откри резултата. Една изсипана топка на дъгата стигна до него, Веско Минев се подхлъзна и остави младия нападател сам срещу Йоргачевич. От десетина метра Карагерен нямаше как да сгреши. 

Спорен момент имаше в 60-та минута. Георги Костадинов влезе в наказателното поле, падна, но Станислав Тодоров бе категоричен, че е било симулация, и вдигна жълт картон на нападателя. Повторенията оставиха съмнения в това решение, като се видя съприкосновение на краката на защитника и нападателя.

В 79-та минута Камбуров направи два последователни невероятни пропуска, като първо с глава нацели гредата, а след това не успя да си добави рикоширалата топка, като бе оставен съвсем сам пред Йоргачевич.

Левски пропусна да изравни в 87-та минута, когато Божидар Краев пусна отличен пас в центъра на наказателното поле, там Костадинов остави за Диаби, но неговият шут бе блокиран. Бедоя след това успя да отправи изстрел, но Ел Каруби спаси.

Станислав Тодоров даде ненужно дълго продължение на мача, в което вдигна куп картони, сред които и втори за Аймен Белаид, и го изгони.

Бакалов пък пропусна да удвои аванса, като преодоля двама защитници на Левски, излезе срещу Йоргачевич, но не успя да отправи силен удар и вратарят спаси.

Хаотичните действия на Левски не дадоха и шанс на гостите да стигнат до някакъв последен натиск, и да застрашат сериозно Локо Пловдив.

Така след шест кръга, Левски остава пети с осем точки в актива си, а Локо Пд има вече пет точки.