Литекс и Лудогорец се изправят един срещу друг в битката за върха от 19-ия кръг на А група. Мачът започва в 16:30 часа и може да бъде наблюдаван в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. За вас ще го следим минута по минута и на Gong.bg, а можете да го слушате и на честотите на Дарик радио.

Люпко Петрович се завръща начело на Литекс и още в първия си мач излиза в големия сблъсък срещу лидера Лудогорец. Сърбинът е водил ловчанлии в 76 шампионатни срещи. Това е четвъртият период за Петрович начело на отбора на Литекс.

Литекс е единственият тим, срещу който разградчани нямат положителен баланс в А група. 29 процента от всичките 17 загуби на лудогорци в историята на досегашното им участие в елита са срещу оранжевите – 5 в 14 мача помежду им.

Бьорн Йонсен продължава да е футболистът с най-много голове във вратата на лудогорци, откакто те са елитен тим – 4. Той е и автор на единствения хеттрик срещу разградчани (при 4:2 на 23 май т.г.). Данило Асприля пък има 3 гола срещу Лудогорец.

Срещу Лудогорец не е свирена дузпа в 19 поредни кръга. За последно това се случи точно при загуба в Ловеч – 2:4 на 23 май т.г.

Мачът започва в 16:30 часа и може да бъде наблюдаван в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. За вас ще го следим минута по минута и на Gong.bg, а можете да го слушате и на честотите на Дарик радио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS