Тимът на Левски се намира в серия от десет мача без загуба преди днешното домакинство на Локомотив Пловдив. Тимът на Стойчо Стоев падна само един път от началото на пролетта и то в първия кръг. Тогава „сините“ загубиха от шампиона Лудогорец с 1:2 в Разград.

След това Левски записа десет мача без поражение. В тях „сините“ спечелиха шест пъти, но направиха и четири ремита. Във въпросния период Боян Йоргачевич инкасира само три попадения в мрежата си. Наказаха го Пирин, Локомотив Пловдив и Черно море.

На практика Левски вече си е осигурил мястото в Европа, защото води с 10 точки на четвъртия Славия, който има само три мача до края на сезона. В тях „белите“ не могат да вземат повече от 9 точки. 

Левски се завръща в турнирите на УЕФА след две години пауза. Преди това „сините“ 20 години играха без прекъсване в надпреварите под егидата на европейската футболна централа. 

Двубоят от 33-я кръг на А група между Левски и Локомотив Пд можете да следите от 20.30 часа в Gong.bg, да го гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.